CAZUL WBS CNVM i-a amendat pe foştii şefi SIBEX

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 octombrie 2012

CNVM i-a amendat pe foştii şefi SIBEX

Sima, Miclăuş şi Găitan, sancţionaţi cu câte 10.000 de lei

Motivul: suspendarea drepturilor de vot ale SIF-urilor şi ale SSIF Broker

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a sancţionat cu câte 10.000 lei pe Cristian Sima, Paul Miclăuş şi Alexandru Găitan, pentru suspendarea drepturilor de vot ale SIF-urilor şi al SSIF Broker la Sibex şi a solicitat Consiliului de Administraţie al Bursei de la Sibiu să ridice, de îndată, această suspendare.

"În considerarea faptului că deţinerile acţionarilor SIBEX - Sibiu Stock Exchange S.A. (SIF1, SIF2, SIF3, SIF4, SIF5 şi SSIF Broker S.A.), vizaţi direct prin suspendarea drepturilor de vot, reprezintă aproximativ 20% din capitalul social, exista riscul major de derulare a unei adunări generale cu nerespectarea drepturilor acţionarilor, situaţie de natură să perturbe grav activitatea operatorului de piaţă", se precizează în comunicatul CNVM.

Dan Simionescu, vicepreşedintele Sibex, consideră că decizia CNVM de a solicita ridicarea suspendării drepturilor de vot pentru cele cinci SIF-uri şi pentru SSIF Broker reprezintă o revenire la normalitate. "Decizia CNVM este binevenită, deoarece nu a existat niciun element care să conducă la concluzia că cei şase acţionari au acţionat concertat".

La data de 21 septembrie Consiliul de Administraţie al SIBEX a suspendat drepturile de vot ale SIF1, SIF2, SIF3, SIF4, SIF5 şi SSIF Broker, care deţineau împreună 20% din drepturile de vot în CA. Din acest motiv CNVM a dispus amânarea adunării generale a acţionarilor bursei din Sibiu, convocată pentru 23.09.2012.

"Având în vedere Ordonanţele CNVM nr. 320 şi 321 din 22.09.2012 prin care s-a amânat desfăşurarea adunării generale a acţionarilor SC SIBEX - Sibiu Stock Exchange SA convocată pentru data de 22/23.09.2012 şi s-a solicitat consiliului de administraţie al societăţii să transmită CNVM toate documentele care au stat la baza adoptării hotărârii din data de 21.09.2012 privind suspendarea drepturilor de vot ale acţionarilor, considerăm că, în lipsa urgentării adoptării proiectului de instrucţiune menţionat mai sus, se creează un precedent periculos atât din partea CNVM care, cu mai puţin de 24 de ore înainte, decide amânarea des-făşurării unei AGA, precum şi din partea consiliilor de administraţie ale societăţilor reglementate de CNVM care, cu o zi înainte de desfăşurarea AGA, decid să suspende drepturile de vot ale unor acţionari", se arată în adresă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Mai draga o sa vedem dupa limpezirea situatiei cine si ce a gresit. Pana atunci SIBEX merge mai departe!

    1. Dar intr-o directie gresita...

    Miclaus care a votat alaturi de Sima si prin votul sau l-a sprijinit este primul care trebuie sa plece de la SIBEX.

    Daca dupa ce a fost sanctionat ca a complotat impotriva actionarilor mai ramne in piata de capital atunci nu mai e de investit in aceasta piata. 

    1. adunarea a avut loc pe 21.10 . de ce s-a actionat asa de tarziu?de ce cnvm nu a actionat in sec 2?trebuie sa se intample ceva ca sa ne miscam si sa aplicam legea?

      Asta era planul secret al CNVM de a-si face planul la amenzi si de a preteja investitorii.

      Uite d-aia au salarii uriase la CNVM. Vor da amenzi pana piata se dezvolta pana la nivelul din anul 1990.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb