"C.B.Fashion Stil" mizează pe propria creaţie şi realizare de modele

Cornelia Angelescu
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 10 noiembrie 2008

Cătălin Adrian Botezatu, managerul general al SC "C.B.Fashion Stil" SRL, s-a născut în anul 1966 în oraşul Alexandria-Teleorman. A absolvit Facultatea de Management şi Marketing în Alimentaţia Publică la Institutul European de Modă din Milano. Este necăsătorit. Hobby: muzica, ski-ul şi golful.

Cătălin Adrian Botezatu, managerul general al SC "C.B.Fashion Stil" SRL, s-a născut în anul 1966 în oraşul Alexandria-Teleorman. A absolvit Facultatea de Management şi Marketing în Alimentaţia Publică la Institutul European de Modă din Milano. Este necăsătorit. Hobby: muzica, ski-ul şi golful.

Cătălin Botezatu lucrează în domeniul fashion de 22 de ani. A pornit ca model în timpul studenţiei, a urmat colaborarea cu Casa de Modă Venus şi din 1990 a devenit director artistic şi designer al primei case de modă privată româneşti, "Europa". Domnia sa ne-a declarat: "Am primit o bursă la Milano pe care am onorat-o, după care am făcut studii şi stagiatura la Casa Versace. Am avut ocazia, ca timp de 6 luni, să lucrez direct sub îndrumarea lui Versace, care şi-a pus o amprentă puternică de stil asupra mea".

În perioada următoare, Cătălin Botezatu s-a orientat spre moda pret à porter şi haute couture, domeniu în care a deschis, în 1994, casa de modă proprie "Delfi". Aceasta a organizat, după aprecierea lui Cătălin Botezatu, cele mai frumoase spectacole de modă, la care au participat atât personalităţi ale protipendadei europene, cât şi top modele renumite.

"În paralel cu lumea fashion, am început colaborarea cu firma din Cluj şi am demarat o puternică desfacere de produse", ne-a spus Cătălin Botezatu, care a continuat: "Am orgnizat show-uri în Europa, la piramidele din Egipt (permisiune rar întâlnită), la Las Vegas, New York, Budapesta etc. Am fost desemnat de trei ori cel mai bun creator în modă la Bali în Indonezia, în Islanda şi Jamaica de două ori. Am fost primul român care a organizat o prezentare de modă la Moulin Rouge din Paris şi în multe saloane de haute couture din New York, la Brooklyn etc.".

În anul 2003, Casa de modă "Delfi" a devenit firma "C.B.Fashion Stil". În firmă lucrează 150 de salariaţi unde se realizează confecţii fashion şi lenjerie. Din acest an, firma "C.B.Fashion" s-a axat pe creaţia şi lansarea de modă pret à porter şi haute couture în regim de comandă şi serie şi de lenjerie de corp, produsele fiind comercializate în 160 de magazine din ţară şi în alte 14 aflate în America, Africa şi Asia.

Toate modelele sunt create de Cătălin Botezatu, acesta făcând selecţia materiei prime, supraveghind execuţia şi organizând scenografia lansărilor de modă. Pune la punct întreaga prezentare a unei colecţii, controlând machiajele şi coafurile manechinelor. Modelele pret à porter se adresează unei pături de consumatori mai largi, în timp ce colecţiile de haute couture şi comenzile speciale sunt destinate unor persoane sofisticate, elegante, care vor să fie vizibile.

Creatorul de modă a precizat că modelele haute couture şi comenzile speciale sunt realizate din materiale extrem de preţioase şi scumpe, incumbă multă muncă manuală şi întotdeauna sunt în regim de unicat. Acestea sunt create pentru o femeie puternică, specială, de tip "femme fatale".

Manechinele, care prezintă colecţiile firmei, aparţin Agenţiei MRA, Cătălin Botezatu făcând selecţia în urma unor şedinţe de casting. Manechinele trebuie să aibă o înălţime de 1,78 cm, cu dimensiunile 90-92/60/92, păr lung şi cu un aspect plăcut al feţei. La definirea frumuseţii lor pe scenă contribuie machiajul şi coafura, pe care creatorul de modă le stabileşte personal.

Combinaţiile de alb şi negru se menţin în trend, vedeta este griul

Materia primă utilizată în realizarea tuturor produselor se achiziţionează cu pondere din Italia, din India şi, în general, din Orient. Pentru comenzile speciale materialele se aduc din Franţa. În funcţie de trend este folosit voalul, brocardul, materiale mărgelate şi paietate manual (lucrări ce se fac în atelierul firmei), pene de cocoş african, de struţ, în asociaţie cu blănuri naturale.

Cătălin Botezatu ne-a precizat: "În această iarnă culorile la modă sunt albul şi negrul, dar gri-ul este vedeta, mai ales în combinaţie cu galben. La polul opus, sunt culorile roşu şi mov. Se poartă foarte mult şalurile din blană naturală, genţile de dimensiuni foarte mari în timpul zilei şi cele foarte mici, seara. În modă revin modelele anului 80, cu linia tip Jackie Onassis, pentru evenimente şi show-uri elegante, dar şi ţesăturile în carouri sub orice formă: fuste, pantaloni, bluze şi chiar mici intarsii pe pantofi".

Moda, după cum afirmă creatorul de modă, nu are vârstă. Fiecare persoană, trebuie să fie exigentă cu sine şi când iese din casă să se simţă ok. Moda nu este o încorsetare, ci trebuie să dea sentimentul de bine, de relaxare.

În domeniul lenjeriei de corp, al costumelor de baie şi pălăriilor pe care le crează singur, Cătălin Botezatu organizează în amănunt evenimentele în care acestea sunt prezentate. Fabrica "Two 4 fly" din Tg.Mureş, în care lucrează 110 muncitori , este privată, cu capital românesc. Aici se execută, la standarde înalte, lenjerie pentru femei şi bărbaţi, permanent în pas cu moda momentului.

În cadrul Săptămânii Modei Bucharest Fashion, ce va fi organizată, în luna noiembrie, la Rin Grand Hotel, va fi realizat şi următorul show pentru noua colecţie de lenjerie pentru bărbaţi (15 noiembrie) şi cel de haute couture pentru femei (14 noiembrire). În aceste zile se pun la punct ultimele detalii.

Cătălin Botezatu: "Pentru mine anul 2009 va fi un an de muncă susţinută, deoarece am devenit designer-ul celui mai mare brand european - - din Germania. Începând cu întîi ianuarie, produsele , sub marca , vor fi vândute în toate ţările din Europa."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb