"CBRE": Cerere-record de peste 400.000 de metri pătraţi pentru spaţii de birouri în Bucureşti, în 2016

Jose Fierro
Companii #Construcţii / 18 ianuarie 2017

Cerere-record de peste 400.000 de metri pătraţi pentru spaţii de birouri în Bucureşti, în 2016

Peste 200 de tranzacţii de închirieri de birouri s-au înregistrat în 2016 în Capitală, arată cele mai recente date "CBRE". Potrivit acestora, anul trecut, cererea de închiriere de spaţii de birouri în Bucureşti a depăşit 400.000 de metri pătraţi, respectiv 412.000 metri pătraţi, record pentru piaţă imobiliară locală.

Conform datelor companiei, "CBRE" România a avut în 2016 cea mai mare cotă de piaţă în Bucureşti, atât pe segmentul reprezentării proprietarilor de clădiri (cotă de 47%), cât şi pe cel al reprezentării chiriaşilor (34%) şi pe totalul tranzacţiilor (38%).

Potrivit statisticilor "CBRE", 71% din cererea totală de spaţii de birouri a fost pentru închirieri în clădiri de clasa A, în timp ce 69% din cererea totală este reprezentată de cererea netă de spaţii de birouri, excluzând renegocierile.

Din totalul spaţiilor de birouri tranzacţionate de către companie, 47,5% au fost tranzacţii de tipul pre-lease, 30,9% au fost renegocieri, iar 15,9% au reprezentat cererea nouă sau extinderea de spaţii.

Răzvan Iorgu, managing director CBRE România subliniază: "Pentru noi sunt foarte importante aceste cifre, dar mai important este că ele se reflectă pe piaţă muncii. Cererile noi şi extinderile de spaţii de birouri realizate de către CBRE au adus 1800 de noi locuri de muncă".

Zonele care au atras cele mai multe cereri în Bucureşti sunt Zona de Vest (36%) şi Pipera (25% din cererea totală). Anul 2016 a înregistrat şi cea mai mare tranzacţie imobiliară, respectiv 47.500 de metri pătraţi de spaţii de birouri, tranzacţie în care "CBRE" a reprezentat chiriaşul.

"CBRE Group", cu sediul central în Los Angeles, este cea mai mare companie de servicii comerciale şi investiţii în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2015. Compania are peste 70.000 de angajaţi (fără a include afiliaţii) şi răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari şi deserveşte proprietari şi chiriaşi prin intermediul celor peste 400 de birouri (excluzând filialele) din întreagă lume.

Compania oferă o gamă de servicii integrate precum administrare şi coordonare tranzacţii şi management de proiecte, managementul proprietăţii, administrarea investiţiilor, evaluare, închiriere de proprietăţi, consultanţă strategică, vânzări de proprietăţi, servicii ipotecare şi servicii de dezvoltare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb