CBRE, PRIMUL TRIMESTRU AL ANULUI 2019 Aproximativ 110.000 mp de spaţii comerciale au fost închiriate în Bucureşti

A.P.
Companii #Construcţii / 14 mai 2019

Răzvan Iorgu

Răzvan Iorgu

CBRE a analizat activitatea pieţei imobiliare în primul trimestru al anului curent, pe segmentele spaţiilor de birouri, spaţiilor comerciale, industriale şi logistice, de unde reiese că cea mai mare suprafaţă tranzacţionată se află în clădiri de birouri din Bucureşti, unde au fost închiriaţi 110.000 mp, segmentul spaţiilor de birouri fiind vedeta primul trimestru al anului.

Răzvan Iorgu, Managing Director al CBRE Romania explică că: "Am asistat la un prim trimestru dinamic, în care s-au finalizat şi tranzacţionat spaţii în toate cele trei segmente comerciale pe care CBRE este activ. Căutăm să înţelegem cât mai bine piaţa imobiliară şi în acelaşi timp să ne adaptăm schimbărilor impuse de tendinţa majoră de digitalizare, de aceea este important pentru noi să vedem piaţa în ansamblul său, nu doar defalcat pe segmente. Tocmai pentru că ne dorim să oferim clienţilor noştri cele mai bune servicii, funcţionăm ca o platformă integrată de servicii complete dedicate chiriaşilor, dezvoltatorilor şi investitorilor, iar colegii mei din toate departamentele comunică continuu şi fac schimb de experienţă, atât local cât şi cu filialele internaţionale".

Mihai Păduroiu, Head of Advisory & Transaction Services al CBRE Romania a declarat că: "Încă din T1 2017 am asistat la o creştere constantă a nivelului tranzacţiilor şi estimăm că această tendinţă se va menţine şi în următorii doi ani. Rata de neocupare este în scădere din 2013, aflându-se în prezent sub pragul de 8%: în jur de 7,8%. Aşadar, piaţa imobiliară cere noi proiecte, iar vestea bună este că 2019 a început într-un ritm foarte alert în ce priveşte construcţiile".

În primele trei luni ale anului, stocul modern de spaţii comerciale a ajuns la 3,63 milioane metri pătraţi, din care 63% sunt reprezentaţi de centre comerciale, iar restul de 37% de parcuri de retail. Oraşele regionale au atras 68% din totalul dezvoltărilor de retail, iar 472.000 mp se află în construcţie sau proiectare şi urmează să fie livraţi în perioada T2 2019 - T4 2020.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb