CCIB a premiat cele mai bune firme din Sectorul 5

A.D.
Miscellanea / 28 octombrie

CCIB a premiat cele mai bune firme din Sectorul 5

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a premiat companiile cu cea mai bună performanţă aferentă anului trecut, în cadrul Topului Firmelor din Sectorul 5. Evenimentul de o importanţă deosebită, care a avut loc în Aula "Carol I" a Palatului Camerei de Comerţ, s-a bucurat de prezenţa Primarului în funcţie al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, cât şi de cea a Primarului ales, Vlad Popescu Piedone. De asemenea, printre invitaţi au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi ai Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior, potrivit unui comunicat la redacţie.

"Doresc să încep prin a mulţumi conducerii Primăriei Sectorului 5 pentru sprijinul pe care l-a oferit companiilor din această unitate administrativ-teritorială. Totodată, mulţumesc domnului primar în funcţie şi domnului primar ales pentru că au acceptat invitaţia noastră şi ne sunt alături la acest eveniment de marcă, menit să evidenţieze succesul mediului de afaceri din Sectorul 5. Buna colaborare între mediul privat şi cel public, între Camera Bucureşti şi administraţia centrală şi locală contribuie la un crearea unui climat propice pentru dezvoltarea unor afaceri performante, iar cifrele ce jalonează actuala ediţie a Topului firmelor din sectorul 5 întăresc această idee. Astfel, firmele înregistrate aici, care au depus bilanţul anul trecut, au realizat, cumulat, o cifră de afaceri de 41,3 miliarde lei, adică circa 8,3 miliarde de euro şi un profit din exploatare de 5,1 miliarde lei, adică peste un miliard de euro. De asemenea, companiile din sectorul 5 au generat, în anul 2023, 54 de mii de locuri de muncă", a declarat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

În cadrul Topului Firmelor din Sectorul 5, Camera Bucureşti a premiat, anul acesta, 2.366 de firme, respectiv 40,6% din cele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate la nivelul acestei unităţi administrativ-teritoriale. În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate deCCIB în sectorul 5 activează în domeniul serviciilor (36,7% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (30%) şi de cele cu profil industrial (13%). Construcţiile concentrează 8,6% dintre firmele premiate, cercetarea- dezvoltarea şi high-tech-ul - 6,7%, turismul - 3,8%, în timp ce doar 1,2% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit.

"În Sectorul 5, imposibilul a devenit posibil. Prin intermediul taxelor cu care au contribuit oamenii de afaceri la bugetul local, Sectorul 5, cândva ultimul sector la nivel de Bucureşti, a reuşit să intre în rândul normalităţii. Suntem dependenţi de acele contribuţii pe care companiile le aduc la bugetul local, pe care Primăria le reinvesteşte, ulterior, în folosul comunităţii. Mediul de afaceri este combustibilul care alimentează motorul administraţiei locale. Sunt mândru că, dintre toate primăriile din Bucureşti, Sectorul 5 este singura administraţie publică locală care a semnat un protocol de colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti", a declarat Cristian Popescu Piedone, Primarul Sectorului 5.

Pe lângă premiile acordate companiilor din Sectorul 5 pentru performanţele economice, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a decernat, de asemenea, o serie de premii speciale, pentru a recompensa contribuţiile de excepţie pe care anumite persoane le-au avut atât în viaţa socială cât şi economică a României.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb