CCIB a premiat firmele din sectorul 1

T.B.
Miscellanea / 12 octombrie 2023

CCIB a premiat firmele din sectorul 1

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu sprijinul Primăriei de sector, a organizat în Aula Carol I din sediul său istoric Topul firmelor din sectorul 1, pentru a sărbători performanţele în afaceri ale companiilor din această unitate administrativ-teritorială, se arată într-un comunicat al CCIB, remis redacţiei. La Gala de înmânare a premiilor au participat, alături de manageri ai celor mai performante companii din sector, Clotilde Armand, primarul sectorului 1, alţi reprezentanţi ai Primăriei, precum şi ai Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE), conform sursei citate.

"Companiile laureate au realizat o cifră de afaceri cumulată de 341 miliarde lei (cca. 69 mld euro) şi un profit din exploatare de 39 miliarde lei (adică cca. 8 mld euro), cifre care plasează acest sector pe prima poziţie în competiţia economică cu celelalte unităţi administrativ teritoriale din capitală - la distanţă semnificativă de cel de al doilea clasat - şi pe o poziţie superioară foarte multor judeţe din ţară", a precizat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei bucureştene, în deschiderea Galei, se mai arată în comunicat.

Anul acesta, la nivelul sectorului 1 au fost premiate 4.012 firme (30% din totalul celor calificate), în cadrul a şapte secţiuni. 51% dintre firmele laureate s-au calificat pentru etapa pe municipiu a Topului, iar 47% dintre acestea sunt situate pe primele trei locuri ale clasamentului la nivelul Capitalei, potrivit sursei sursei citate.

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera bucureşteană în sectorul 1 activează în domeniul serviciilor (39,8% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (29,4%) şi de cele cu profil industrial (10,7%), transmite CCIB. Construcţiile concentrează 6,8% dintre firmele premiate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul - 7%, turismul - 4,8%, în timp ce doar 1,5% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit, informează sursa menţionată.

"Dumneavoastră sunteţi cei care dezvoltaţi economic sectorul, în timp ce noi suntem responsabili să furnizăm servicii de calitate şi să întreţinem imaginea de marcă pe care o oferiţi clienţilor, acţionarilor, furnizorilor şi angajaţilor dumneavoastră", a declarat Clotilde Armand, primarul sectorului 1, felicitând laureaţii pentru rezultatele economice obţinute. "Adevărata revoluţie adusă de echipa actuală este rapiditatea cu care am dezvoltat proiecte de investiţii majore, pe primul loc fiind cele din domeniul energiei. O să vă dau un singur exemplu: avem ambiţia de a deveni prima unitate administrativ teritorială din România care-şi va produce singură întreaga cantitate de energie pe care o consumă", a punctat edilul sectorului 1, informează CCIB.

"Din partea noastră, a Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE), aveţi tot sprijinul necesar pentru a vă îmbunătăţi performanţele şi a vă internaţionaliza afacerile, participând la programele guvernamentale gestionate de Agenţia noastră", a declarat Stelian Samson, directorul Direcţiei Promovarea Exportului din cadrul ARICE, punctând importanţa comunităţii de afaceri a Capitalei, se mai arată în comunicat.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2022, în cadrul evenimentului au fost decernate premii speciale Primăriei Sectorului 1, Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior şi unor companii din diverse domenii de activitate, informează sursa citată.

Următorul eveniment din serie, Topului firmelor din Bucureşti, va avea loc miercuri, 25 octombrie a.c., în Aula Carol I a Palatului CCIB şi va reuni cele mai performante companii din Capitală, se mai menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb