Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat Topul Firmelor din Sectorul 6, eveniment al cărui scop a fost punerea în lumină a celor mai performante companii de pe raza respectivei unităţi administrativ-teritoriale. Gala, care a avut loc în Aula "Carol I" a Palatului CCIB s-a bucurat de prezenţa managerilor de top din Sectorul 6, precum şi de participarea reprezentanţilor administraţiei locale şi ai instituţiilor de stat.
"Într-un an plin de provocări, companiile din acest sector au demonstrat că productivitatea ridicată, inovaţia şi sofisticarea afacerilor rămân elemente esenţiale pentru garanţia succesului. Dincolo de statistica rece si de cifrele seci, sunt de netăgăduit ritmul alert al vieţii economice a Capitalei, concurenţa puternică şi nevoia de reinventare. Anul acesta, la nivelul sectorului 6 premiem 3.111 firme, respectiv 34,3% din cele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate la nivelul acestei unităţi administrativ-teritoriale. Îmi face plăcere să subliniez că 32,3% dintre companiile premiate la nivelul acestui sector s-au calificat şi la etapa pe municipiu a Topului. În plus, dintre cele 830 firme care s-au calificat la nivel de Capitală pentru a primi trofeul de excelenţă pentru clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primele trei poziţii ale Topului firmelor din Bucureşti, 116 firme (14%) sunt din sectorul 6", a declarat Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.
În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, cele mai multe companii premiate de Camera Bucureşti, în sectorul 6, activează în domeniul serviciilor (38,7% din total), fiind urmate de firmele din domeniul comerţului (29,5%) şi de cele cu profil industrial (11,5%). Construcţiile concentrează 8,2% dintre firmele premiate, cercetarea-dezvoltarea şi high-tech-ul - 6,7%, turismul - 3,9%, în timp ce doar 1,5% provin din agricultură, silvicultură şi pescuit.
"Sectorul 6, fiind un sector eminamente rezidenţial, fără acces la Centrul Vechi al Capitalei, trebuie să aibă şi o viaţă economică, deoarece nicio comunitate nu poate să supravieţuiască fără resurse la buget care să sprijine proiectele de investiţii. De aceea, noi, Primăria Sectorului 6, am încercat să reînnodăm un mod de comunicare cu mediul de afaceri şi am încercat să fim prezenţi în viaţa economică a companiilor din acest sector, venind chiar şi cu politici în acest sens, precum: simplificări administrative, digitalizarea unor procese şi a relaţiei cu mediul de afaceri. Astfel am reuşit să apropiem administraţia publică de mediul de afaceri din sector", a declarat Paul Moldovan, administratorul public al Sectorului 6.
"Este necesar să atragem şi să stimulăm cât mai mulţi investitori în zona Sectorului 6 deoarece fiecare Primar şi fiecare administraţie publică îşi doreşte să atragă cât mai multe fonduri, pentru a putea dezvolta comunităţile pe care le administrează. Felicit toate companiile din Sectorul 6 pentru importanţa lor economică şi felicit Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti pentru activitatea de susţinere a acestor companii", a afirmat Gheorghe Bogdan, secretar general adjunct al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.
Pe lângă premiile acordate companiilor din Sectorul 6 pentru performanţele economice, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a decernat, de asemenea, o serie de trofee speciale, pentru a recompensa simbolic eforturile de peste an ale unor echipe de excepţie, din mediul public şi privat.