CCIB deschide o reprezentanţă în Emiratele Arabe Unite

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 25 mai 2009

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) va colabora cu Ambasada Emiratelor Arabe Unite (EAU) la Bucureşti în vederea derulării în condiţii optime a proiectelor sale ce vizează dezvoltarea relaţiilor economice româ­no-emirateze. Aceasta a fost una dintre concluziile întrevederii pe care Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB şi vicepreşedinte CCIR, a avut-o cu ES Yacub Yousif Alhosani, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al EAU la Bucureşti.

Ca urmare a succesului deosebit înregistrat de misiunea economică organizată de Camera bucureşteană în EAU în luna aprilie, în prezent se află în pregătire o altă misiune economică specializată, vizând companiile din domeniul proiectării indus­triale, civile şi arhitecturii. "Există interes pentru piaţa emirateză pe acest segment. Avem deja companii care s-au înscris la această misiune, deşi evenimentul va avea loc de abia în luna septembrie", a declarat preşedintele Camerei bucureştene. "Cu acest prilej, sperăm să semnăm şi acordurile de colaborare cu camerele de comerţ din Abu Dhabi şi Dubai, după ce în aprilie am semnat un astfel de acord cu CCI Sharjah ", a continuat Sorin Dimitriu.

În baza acestui acord, se va deschide o expoziţie permanentă cu produse româneşti în Emirate, urmând ca, în regim de reciprocitate, să se deschidă o astfel de expoziţie cu produse emirateze în România. CCIB va deschide, tot în septembrie, o reprezentanţă în EAU, în Emiratul Sharjah, care urmează să deservească întreaga zonă a Golfului.

Subliniind faptul că România a atras, chiar în condiţii de criză, cel mai mare volum de investiţii străine directe comparativ cu celelalte ţări din zona de est a Europei, preşedintele Camerei bucureştene a arătat că domenii precum infrastructura, industria agro-alimentară, turis­mul, în special turismul balnear, au un potenţial deosebit, mai ales că pentru proiectele vizând aceste sectoare există posibilităţi de finanţare prin diverse programe naţionale şi internaţionale.

Un alt domeniu în care colaborarea româno-emirateză poate fi impulsionată este cel universitar, schimburile de studenţi şi de profesori fiind două dintre modalităţile indicate de Sorin Dimitriu.

Exprimându-şi aprecierea pentru proiectele iniţiate de Camera bucureşteană pe piaţa emirateză, ES Yacub Yousif Alhosani a subliniat întreaga sa disponibilitate pentru a facilita contactele dintre cele două medii de afaceri, subliniind că reprezentanţa Camerei ce va fi des­chisă la Sharjah reprezintă o oportunitate pentru oamenii de afaceri români de a descoperi regiunea. "Aceasta trebuie, însă, să aibă conexiuni bune atât în interiorul EAU, cât şi în afara Emiratelor", a arătat Excelenţa Sa.

EAU este cel mai important partener economic al României în Orientul Mijlociu şi Africa, o piaţă considerabilă pentru mărfurile româ­neşti şi un important punct de tranzit pentru exporturile româneşti către alte state din Golf. Volumul schimburilor bilaterale a înregis­trat, la sfârşitul anului 2008, peste jumătate de miliard de dolari, din care exporturile româneşti către EAU au reprezentat peste 462 milioane dolari, iar importurile din EAU - peste 60 milioane dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb