CCIB: "Dezvoltarea relaţiilor economice cu Kazahstanul constituie o prioritate"

Andreea Cuzub
Macroeconomie / 18 ianuarie 2018

"Dezvoltarea relaţiilor economice cu Kazahstanul constituie o prioritate"

Dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu Kazahstanul constituie o prioritate în strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, a afirmat Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în cadrul unei întrevederi cu Excelenţa Sa Daulet Batrashev, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Kazahstan în România, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Excelenţa Sa Daulet Batrashev a fost însoţit de Chingiz Kemel, prim-secretar în cadrul Ambasadei.

În deschiderea întâlnirii, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a realizat o prezentare succintă a Camerei bucureştene, subliniind recunoaşterea de care se bucură organizaţia noastră în ţară şi străinătate şi punctând câteva particularităţi ale activităţii CCIB.

Potrivit preşedintelui Camerei bucureştene, organizarea la Bucureşti a unei "Săptămâni a produselor din Kazahstan în România", urmată de o misiune economică condusă de CCIB în Kazahstan ar putea constitui formule excelente pentru o mai bună cunoaştere a companiilor din cele două ţări, pentru identificarea de oportunităţi de afaceri şi investiţionale, precum şi a unor proiecte cu şanse reale de finalizare şi cu beneficii pentru ambele părţi.

Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a declarat: "Am convingerea că sistemul cameral poate contribui la dinamizarea şi amplificarea schimburilor comerciale, dar şi a celor la nivel universitar. Ne dorim o prezenţă constantă pe piaţă kazahstaneză, aşa că luam în calcul deschiderea de către CCIB a unui birou de reprezentare în ţara dumneavoastră, dublat de o expoziţie permanentă cu produse şi servicii oferite de firme din România, după un model care a fost testat cu succes în ţările din regiunea Golfului Persic".

Excelenţa Sa Daulet Batrashev a apreciat potenţialul pieţei româneşti şi a exprimat interesul ţării sale pentru dezvoltarea relaţiilor economice şi de cooperare cu România. Ambasadorul Republicii Kazahstan şi-a exprimat întreaga deschidere faţă de proiectele prezentate de preşedintele CCIB, subliniind necesitatea de a identifica domeniile de interes pentru companiile din cele două ţări.

Ambasadorul Kazahstanului a vorbit despre economia ţării sale, punctând posibilităţile reale de colaborare îndeosebi în: tehnologia informaţiei şi comunicaţii, industria de petrol şi gaze, infrastructură, agricultură, transport şi sănătate, conform sursei citate.

ES Daulet Batrashev a punctat faptul că oamenii de afaceri români interesaţi să investească în Kazahstan beneficiază de acces la pieţele ţărilor membre ale Uniunii Economice Euro-Asiatice (Kazahstan, Federaţia Rusă, Belarus, Armenia şi Kîrgîzstan).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb