CCIB: Interes pentru promovarea cooperării economice româno-braziliene

G.U.
Miscellanea / 8 aprilie 2022

Interes pentru promovarea cooperării economice româno-braziliene

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut loc o întrevedere a preşedintelui Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa, cu Mayra T. Y. Saito, prim secretar în cadrul Ambasadei Braziliei la Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă. Principalul obiectiv al întâlnirii a vizat identificarea unor modalităţi concrete de colaborare, cu scopul de a promova potenţialul celor două economii şi a impulsiona cooperarea bilaterală.

În deschiderea întâlnirii, Iuliu Stocklosa a vorbit despre strategia Camerei bucureştene în domeniul relaţiilor externe, subliniind importanţa acordată dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale cu ţările din afara spaţiului comunitar. Preşedintele CCIB a invitat-o pe Mayra T. Y. Saito să ia în calcul organizarea în Centrul nostru de Conferinţe a unor evenimente de promovare, chiar şi în format hibrid, punctând experienţa pe care echipa noastră o are în acest domeniu.

De asemenea, în opinia preşedintelui CCIB, organizarea "Zilei Oportunităţilor de Afaceri" dedicată Braziliei şi a unei miniexpoziţii sunt evenimente care pot contribuit la o mai bună cunoaştere de către firmele româneşti a potenţialului economiei ţării sud-americane. În opinia preşedintelui CCIB, manifestările dedicate promovării cooperării bilaterale ar trebui intensificate în perioada următoare pentru a fructifica oportunităţile pe care le oferă atât economia românească, cât şi cea braziliană, inclusiv în contextul conflictului din Ucraina şi a sancţiunilor aplicate Federaţiei Ruse şi Republicii Belarus, ceea ce presupune identificarea de pieţe şi surse alternative de desfacere şi aprovizionare.

Prim-secretarul Ambasadei Braziliei a apreciat propunerile preşedintelui CCIB şi a punctat că este nevoie de un schimb mai intens de informaţii privind cele două pieţe, dar şi oportunităţile regionale, în contextul în care în România există o preocupare susţinută privind identificarea unor alternative pe lanţurile de aprovizionare şi de distribuţie, perturbate de conflictul din Ucraina.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte domeniile de cooperare, cele două părţi au apreciat că agricultura, prelucrarea produselor agro-alimentare, industria îngrăşămintelor chimice, industria metalurgică şi a materialelor de construcţii oferă oportunităţi semnificative.

Informaţii de background

După volumul schimburilor comerciale bilaterale, Brazilia este principalul partener comercial al României din America de Sud. În anul 2021 totalul schimburilor de mărfuri bilaterale a fost de 587,4 mil. USD (în creştere cu 31,1% faţă de 2020) din care exportul 178,7 mil.USD (+17,2%), iar importul 408,7 mil.USD (+ 38,2%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb