CCIR şi Ambasada Irlandei au stabilit o agendă comună de lucru

F. A.
Companii / 26 iulie 2012

Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale (CCIR), Mihail M. Vlasov a primit vizita Ambasadorului Republicii Irlanda la Bucureşti, Oliver Grogan, potrivit unui comunicat.

Preşedintele Camerei Naţionale a subliniat necesitatea consolidării relaţiilor de cooperare dintre Camera Naţională şi Ambasade, Înalţii Demnitari acreditaţi la Bucureşti fiind direct implicaţi în viaţa economică. În acest context, Preşedintele Camerei Naţionale a amintit, printr-un scurt istoric al Sistemului Cameral din România, de originile primei Camere de Comerţ, înfiinţată în 1864 de către Domnitorul Alexandru Ioan Cuza "la recomandările, dacă nu chiar la presiunea Ambasadorilor Marilor Puteri acreditaţi la Bucureşti în acea vreme".

Ambasadorul Irlandei a precizat că, în timpul mandatului său, început în luna februarie, doreşte să continue buna relaţie cu Camera Naţională dezvoltată de predecesorul său, John Morohan. De asemenea, Ambasadorul Irlandei a menţionat nivelul bun al schimburilor comerciale bilaterale dintre ţara noastră şi Irlanda, subliniind însă efectele negative pe care criza economică globală le are asupra investiţiilor irlandeze în România. Cu toate acestea, Excelenţa Sa a făcut referire la numărul mare de multinaţionale americane care au sediul central din Europa în Irlanda, precum Microsoft, Google sau Citibank, al căror interes pentru ţara noastră continuă să fie unul deosebit de ridicat.

Ambasadorul Irlandei a apreciat că ţara pe care o reprezintă a demonstrat încă o dată ataşamentul faţă de partenerii săi europeni, menţionând decizia Guvernului de la Dublin, de săptămâna trecută, de a ridica toate restricţiile de pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari, exprimându-şi convingerea că măsurile luate de Irlanda nu fac altceva decât să consolideze şi să intensifice cooperarea dintre cele două state.

Mihail Vlasov şi-a exprimat convingerea că atât România şi Irlanda, cât şi partenerii europeni ai celor două ţări vor reuşi să depăşească dificila criză economică prin măsuri menite să sprijine oamenii de afaceri, să stimuleze consumul şi creşterea economică. În acest context, a propus Ambasadei includerea unui arbitru irlandez pe lista de arbitri străini ai Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb