Softlead lansează primul Centrul de Date Software: Resurse esenţiale pentru companiile IT din România

R.S.
Companii / 11 octombrie

Softlead lansează primul Centrul de Date Software: Resurse esenţiale pentru companiile IT din România

Softlead, singura platformă de tip marketplace din România care ajută companiile să aleagă soluţia software potrivită, pe baza ADN-ului Digital, anunţă lansarea Centrului de Date - o resursă importantă de cifre, statistici şi trenduri pentru furnizorii de servicii şi aplicaţii software din România. Centrul de date Softlead le furnizează companiilor IT informaţii actualizate trimestrial despre comportamentul cumpărătorilor şi tendinţele pieţei IT, optimizând strategiile de vânzări şi marketing, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Centrul de Date procesează între 13 şi 200 de parametri descriptivi pentru fiecare solicitare de proiect IT. Acest nivel de detaliu asigură vendorilor acces la lead-uri de înaltă calitate şi informaţii precise despre intenţiile de achiziţie.

Astfel, Centrul de Date Softlead transformă modul în care companiile de software abordează piaţa din România, oferind acces la date concrete despre intenţii de achiziţie, profile de cumpărători şi rate de conversie. Aceste informaţii permit furnizorilor să ia decizii informate şi să-şi maximizeze oportunităţile de vânzare.

Primele informaţii cheie incluse în Centrul de date Softlead definesc activitatea de achiziţii software din trimestrul 2 al anului 2024. Printre acestea, se regăsesc:

Rata de conversie a lead-urilor (cereri de oferte software) generate - reprezintă un parametru reprezentativ în fluxul de generare de lead-uri, de la colectarea acestora în platforma Softlead până la semnarea contractului. În prezent, rata medie a contractelor semnate prin Softlead a fost de 39.1%.

Rata de calificare a lead-urilor (cereri de oferte software) indică o diferenţiere clară între cererile de oferte software generate prin campanii de marketing şi cele organice (67%), generate prin platforma Softlead.ro. Astfel, primele au un grad mai mic de calificare, ce se reflectă în special în etapa de achiziţie în care se află companiile ce au în plan investiţiile în digitalizare.

Categorii de aplicaţii software cu potenţial de creştere. Dinamica pieţei de consum IT, dezvoltarea accelerată a anumitor industrii şi rezultatele campaniilor de informare/educare influenţează, de cele mai multe ori, creşterea interesului de achiziţie pentru noi tipuri de aplicaţii software.

În Q2, prin platforma Softlead a crescut în mod semnificativ interesul pentru soluţii software din categoriile Call Center (23.9%), Robotic Process Automation - RPA (22.2%) şi ChatBots (10.2%)

Profilul companiilor cu apetit crescut pentru digitalizare. Softlead este platforma de informare şi alegere a soluţiei software potrivită iubită în special de companiile de tip IMM. Cu toate acestea, în trimestrul 2 al anului 2024, există schimbări importante la nivelul dinamiciii companiilor mari şi foarte mari, care au nevoie de sprijin în procesul de selecţie şi în etapa de ofertare pentru tehnologii IT.

În ceea ce priveşte rolul decizional al responsabililor de digitalizare care folosesc Softlead, 80% dintre aceştia ocupă poziţii de Top & Middle Management, potrivit comunicatului.

Cultura organizaţională în Transformarea Digitală. Datele generate prin instrumentul Softlead Digital DNA indică deschiderea companiilor către digitalizarea proceselor şi activităţilor organizaţionale, oferind, astfel, trenduri actualizate despre percepţia achiziţiilor şi implementărilor software în funcţie de industrie, tipul şi mărimea companiei beneficiar, rolul persoanei responsabile în fluxul decizional.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb