CCR a amânat decizia în cazul Zgonea pentru 28 iunie

Laura Boico
Politică / 21 iunie 2016

Actualizare 15:48 Zgonea a fost repartizat la Comisia pentru drepturile omului

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a hotărât astăzi trimiterea lui Valeriu Zgonea, acum deputat neafiliat, ca membru în Comisia pentru drepturile omului, motivul invocat fiind acela că respectiva comisie are cel mai mic număr de membri.

"Conform propunerii din partea grupului PSD privind componenţa Comisiei pentru afaceri europene, aici intră domnul Florin Pâslaru în locul domnului Valeriu Zgonea. S-a stabilit în legătură cu locurile care erau disponibile la trei comisii, cea pentru drepturile omului, administraţie şi industrii, pentru deputaţii neafiliaţi, s-a stabilit că deputatul neafiliat, domnul Zgonea, intră la Comisia pentru drepturile omului întrucât la drepturile omului au fost cele mai puţine locuri ocupate. E ceva normal, care trebuia stabilit. Biroul permanent este cel care stabileşte comisiile pentru deputaţii neafiliaţi", a spus secretarul Camerei Niculae Mircovici la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, potrivit unor surse din media.

(S.A.)

--------

Actualizare 13:43

Curtea Constituţională a României (CCR) va relua, pe 28 iunie, dezbaterile referitoare la sesizarea formulată de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea privind modificarea Regulamentului Camerei Inferioare a Parlamentului.

Pe 28 iunie se va discuta şi sesizarea de neconstituţionalitate la hotărârea Camerei Deputaţilor privind vacantarea funcţiei de preşedinte şi membru al Biroului permanent al forului, transmit surse din media.

(S.A.)

---------

Curtea Constituţională a României discută astăzi sesizarea formulată de fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea privind modificarea Regulamentului Camerei Inferioare, potrivit unor surse din presă.

Totodată, CCR analizează şi sesizarea de neconstituţionalitate la hotărârea Camerei Deputaţilor privind vacantarea funcţiei de preşedinte şi membru al Biroului permanent al forului.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a declarat săptămâna trecută, că a contestat la Curtea Constituţională modificarea Regulamentului forului, care, în opinia sa, a fost făcută ilegal, conform surselor.

Zgonea a trimis pe 7 iunie o scrisoare Biroului permanent în care solicita retragerea de pe ordinea de zi a hotărârii de modificare a Regulamentului prin care preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat mai uşor din funcţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Democratia tine de implinirea vointei politice a majoritatii si este opusa neandeplinirii vointei majoritatii indiferent ce chichite avocatesti s-ar putea duce impotriva. Zgonea in momentul in care nu mai reprezinta pe cei care i-au dat mandatul trebuie sa plece si gata. Curtea ce sa decida?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb