CE declanşează proceduri de infringement pentru România privind exploatarea forestieră ilegală

S.B.
Miscellanea / 2 iulie 2020

CE declanşează proceduri de infringement pentru România privind exploatarea forestieră ilegală

Comisia Europeană a anunţat, azi, că a declanşat proceduri de infringement pentru România din cauza neimplementării mai mult directive care ţin de mediu, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, instituţia cere ţării noastre să combată exploatarea forestieră ilegală şi să protejeze mai bine pădurile aflate pe siturile Natura 2000 de pe teritoriul său. CE mai cere României şi Spaniei să ia măsurile necesare pentru a-şi proteja şi a-şi gestiona reţelele Natura 2000 şi a transmis celor două state o scrisoare de punere în întârziere. De asemenea, Comisia solicită României să pună în aplicare integral normele UE privind autorizaţiile pentru instalaţiile industriale.

"Comisia îndeamnă insistent România să pună în aplicare în mod corespunzător Regulamentul UE privind lemnul (Regulamentul (UE) nr. 995/2010), care interzice producerea şi introducerea pe piaţa UE a produselor obţinute din buşteni recoltaţi în mod ilegal. Autorităţile naţionale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii şi să aplice sancţiuni corespunzătoare. Inconsecvenţele din legislaţia naţională nu permit autorităţilor române să verifice cantităţi mari de lemn recoltat ilegal", conform unui comunicat de presă al reprezentanţilor CE, remis, joi, news.ro.

În plus, Comisia a constatat că autorităţile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva privind habitatele şi în Directiva privind evaluarea strategică de mediu.

De asemenea, există deficienţe în ceea ce priveşte accesul publicului la informaţiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor. Comisia a constatat, de asemenea, că unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei privind habitatele şi a Directivei privind păsările.

După ce a analizat în detaliu argumentele prezentate de România în urma unei scrisori de punere în întârziere trimise în februarie 2020, Comisia a ajuns la concluzia că problemele de la faţa locului nu au fost soluţionate. Prin urmare, Comisia emite în prezent un aviz motivat. Dacă România nu ia măsuri în termen de o lună, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în legătură cu acest caz.

CE solicită României şi Spaniei să ia măsurile necesare pentru a-şi proteja şi a-şi gestiona reţelele Natura 2000

Comisia cere României şi Spaniei să ia măsuri pentru a-şi proteja şi a-şi gestiona reţelele Natura 2000, respectând astfel obligaţiile care le revin în temeiul Directivei privind habitatele (Directiva 92/43/CEE a Consiliului).

"În temeiul acestei directive, statele membre au obligaţia de a propune situri UE de importanţă comunitară (SIC), care să fie apoi adăugate pe listele biogeografice ale UE. În termen de şase ani de la includerea pe listă, statele membre trebuie să stabilească obiective şi măsuri de conservare pentru a menţine sau a readuce speciile şi habitatele protejate la un stadiu corespunzător de conservare, desemnând respectivele SIC drept arii speciale de conservare (ASC). Aceste cerinţe sunt esenţiale pentru protecţia biodiversităţii în întreaga UE", arată sursa citată.

România nu a desemnat până în prezent arii speciale de conservare şi nu a stabilit, în general şi în mod sistematic, obiective şi măsuri de conservare detaliate specifice fiecărui sit.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. trebuie sa vina altii sa ne spuna ca nu suntem in stare sa avem grija de bunurile noastre mcare sunt un dar primit fara bani

    as fi curios ce parere are pentru aceasta situatie catastrofala PSD si UDMR 

    de ce nu sunt scosi la tabla sa raspunda acesti atotcunoscatori si dornici de autonomie? 

    marea monitorizare a padurilor este sublima dar nu produce efecte 

    cui ii este frica sa o ap[lice sau are interese contrarii 

    probabil ca suntem si in acest caz in situatia de a ne vaita si a nu face nimic 

    de ce nu sunt scosi la tabla Orban si Iohanis, sau au asa multe "lectii" de rezolvat ca nu mai au timp pt asemenea fleacuri! 

    suntem capioni in DEMAGOGIE

    INCA O DATA RUSINE 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb