Ce riscuri poti sa preintampini apeland la servicii de consultanta pentru achizitii publice?

Media-Advertising / 1 februarie 2019

Ce riscuri poti sa preintampini apeland la servicii de consultanta pentru achizitii publice?

Procesul de achizitii publice este ferm reglementat legislativ in Romania prin Legea Nr. 98/2016 ("Legea"), al carei text actualizat a intrat in vigoare la data de 4 iunie 2018. Astfel, exista anumite rigori si reguli pe care orice societate angrenata intr-un proces de achizitii publice trebuie sa le aplice cu mare atentie la incheierea fiecarui contract cu autoritatile publice. In caz contrar, nerespectarea cerintelor impuse de Lege va duce la consecinte comerciale extrem de grave pentru respectiva entitate. In acest caz, pentru a evita orice neclaritate si a preintampina toate riscurile, companiile si institutiile sunt sfatuite la apeleze la serviciile de consultanta achizitii publice oferite de un specialist din cadrul unei case de avocatura cu experienta in domeniu.

Cu cat casa de avocatura functioneaza in baza principiului New Law, cu atat mai bine, intrucat clientul va intelege pe deplin situatia in care se afla si ce are exact de facut, New Law punandu-se in serviciul clientului, astfel incat nevoile reale ale acestuia sa fie pe primul loc. De asemenea, o casa de avocatura care ofera consultanta pentru achizitii publice conform conceptului New Law, asa cum este AndrewID, va stabili o comunicare moderna cu clientul, mediata tehnologic, deci rapida si in timp real, pentru un time management cat mai productiv. In plus, societatea platitoare pentru serviciile de consultanta achizitii publice va achita in final o suma mult mai avantajoasa decat in mod clasic, intrucat va fi taxata per total si nu pe ora. Pionieratul in Romania in aplicarea conceptului de NewLaw a fost realizat de catre casa de avocatura AndrewID, care a avut curajul sa sparga tiparele avocaturii traditionale.

Din echipa AndrewID fac parte avocati specializati in Drept Fiscal, care pot oferi consultanta in achizitii publice si asistenta juridica permanenta tuturor institutiilor publice si participantilor din sectorul privat pentru orice etapa sau procedura legata de acest proces. Iata ce riscuri poti sa preintampini in felul acestat:

- Desfasurarea licitatiei in conditii incorecte. Consultanta pentru achizitii publice include examinarea de catre un specialist a documentelor de licitatie. Astfel, acesta poate descoperi incorectitudini ce vor fi prevenite prin intocmirea unei oferte corecte si negocierea acordurilor finale.

- Nerespectarea regulamentului. Cu ajutorul unui specialist in consultanta achizitii publice preintampini problemele potentiale si dezvolti strategii adecvate pentru a respecta regulamentele si procedurile de achizitii si/sau licitatii publice.

- Incoerenta procedurii. Specialistul in Drept Fiscal te va ajuta sa pregatesti o abordare clara si bine structurata - de la evaluarea comerciala si pana la atribuirea finala sau executarea contractului.

- Pierderea litigiilor. Beneficiezi de reprezentare in cazul litigiilor privind achizitiile publice.

Asadar, oferta de servicii de consultanta in sfera achizitiilor publice a casei de avocatura AndrewID si expertiza acesteia in Drept Fiscal, prin aplicarea conceptului New Law, cuprinde:

- consultanta juridica generala privind interpretarea si aplicarea legislatiei pentru proceduri dedicate achizitiilor publice;

- analiza documentelor de atribuire si identificare a posibilelor incalcari ale legilor aplicabile;

- pregatirea documentelor de calificare pentru a determina conformitatea acestora cu documentatia de atribuire;

- pregatirea cererilor de clarificare si raspunsurile la cererile de clarificare emise de autoritatile contractante;

- pregatirea acordurilor de asociere in participatie si a acordurilor de subcontractare;

- consultanta juridica pentru negocierea, incheierea si executarea acordurilor de subcontractare;

- consultanta pentru negocierea, incheierea si indeplinirea acordurilor de achizitii publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb