CE schimbă metoda de calcul a sancţiunilor financiare

P.E.
Internaţional / 20 februarie 2019

CE schimbă metoda de calcul a sancţiunilor financiare

Comisia Europeană (CE) a prezentat astăzi modul în care îşi va adapta metoda de calcul a sancţiunilor financiare pe care le propune Curţii de Justiţie a UE (CJUE) în cadrul procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Atunci când Comisia sesizează CJUE cu privire la faptul că un stat membru a încălcat dreptul UE, Curtea poate, în anumite situaţii, să impună sancţiuni financiare. Comisia propune o anumită sumă Curţii, care ia apoi decizia finală.

La calcularea sancţiunii financiare propuse, pe lângă gravitatea încălcării şi durata acesteia, Comisia a luat întotdeauna în considerare atât situaţia economică a statului membru în cauză, cât şi ponderea sa instituţională. Pentru a stabili o sumă pe baza acestor două elemente, până acum Executivul comunitar ţinea seama de produsul intern brut (PIB) al statului membru în cauză şi de numărul de voturi alocate acestuia în cadrul Consiliului, informează Agerpres.

Într-o hotărâre recentă, Curtea de Justiţie a statuat că regulile de vot din cadrul Consiliului, astfel cum au fost modificate prin Tratatul de la Lisabona, nu mai pot fi utilizate în acest scop. Întrucât Comisia consideră că, pe lângă luarea în calcul a PIB-ului statelor membre, ar trebui să se ia în considerare în continuare ponderea instituţională a acestora, era necesar să se definească o nouă metodă care să reflecte ponderea respectivă.

În acest scop, Comisia va utiliza, în viitor, numărul de reprezentanţi în Parlamentul European alocat fiecărui stat membru. Sumele rezultate în urma aplicării acestui algoritm nu vor crea diferenţe nejustificate între statele membre şi vor rămâne cât mai aproape posibil de sumele rezultate din actuala metodă de calcul, care sunt deopotrivă proporţionale şi suficient de disuasive. Conform noii metode, abordarea Comisiei va continua să fie fermă, echilibrată şi echitabilă faţă de toate statele membre, se arată în comunicatul Executivului comunitar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb