Cea de-a 11-a ediţie a ROMANIAN ENERGY DAY are loc la Bruxelles în 21 iunie 2022

G.D.
Miscellanea / 6 iunie 2022

Cea de-a 11-a ediţie a ROMANIAN ENERGY DAY are loc la Bruxelles în 21 iunie 2022

RED 2022 se va desfăşura la Bruxelles în 21 iunie începând cu ora 08:30, fiind estimată să dureze până la ora 16:000. Această conferinţă se axează pe angajamentul European de a accelera Green Deal prin intensificarea dezvoltării surselor regenerabile şi creşterea eficienţei energetice, creând în acelaşi timp contextul pentru obţinerea independenţei faţă de anumite surse de importuri de energie, conform unui comunicat remis redacţiei. Mai mult, RED 2022 evidenţiază eforturile României de a consolida securitatea energetică regională prin diversificarea surselor de energie, resurselor şi rutelor de transport, inovare, precum şi prin realizarea integrării pieţelor energetice prin crearea unei legături efective între regiunile Europei de Sud-Est şi Centrală.

Intitulat "REPOWERING THE EUROPEAN ENERGY SECTOR: A stronger Europe through secure and sustainable energy supplies", RED 2022 se compune din trei subiecte distincte şi puternic interconectate:

Diversificarea surselor de energie, resurselor şi rutelor de transport;

Inovare, cercetare şi dezvoltare;

Regenerabile şi eficienţă energetică.

Potrivit sursei citate, evenimentul se va concentra pe două dintre cele mai ambiţioase proiecte de la înfiinţarea UE, şi anume obiectivele de neutralitate de carbon până în 2050 şi independenţa faţă de combustibilii fosili din Federaţia Rusă până la sfârşitul deceniului, planuri care vor testa serios coeziunea dintre statele membre şi dinamica şi adaptabilitatea celor 27 de pieţe de energie.

În cazul României, ţara se angajează în procesul de tranziţie energetică şi de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în economie, în acelasi timp asigurând aprovizionarea cu energie accesibilă şi disponibilă pentru companii şi cetăţeni, jucând în cele din urmă un rol esenţial în stabilitatea energetică regională. România este complet aliniată la politicile europene de climă şi energie, inclusiv prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi la evoluţiile recente la nivel european, inclusiv REPowerEU, subliniază sursa citată.

Mai mult, cea de-a 11-a ediţie a conferinţei ROMANIAN ENERGY DAY reprezintă o oportunitate de conectare transfrontalieră, de promovare a proiectelor şi investiţiilor în sectoarele energetice din România şi Europa Centrală şi de Sud-Est - în producţia de energie eoliană şi fotovoltaică (on-shore şi off-shore), capacităţi de stocare, producţia de hidrogen verde, cogenerare, precum şi investiţii în întregul lanţ valoric al bateriilor, celulelor şi panourilor fotovoltaice, precum şi pentru creşterea eficienţei energetice în sectorul industrial (cf. componenta de energie a PNRR).

În cele din urmă, cooperarea continuă între statele membre ale UE şi partenerii internaţionali este un pilon esenţial în contextul procesului de tranziţie energetică.

Despre Romȃnia:

România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est cu o pondere mare de energie regenerabilă (24%) în mixul energetic naţional.

România este ţara cu cel mai mare parc eolian onshore din Uniunea Europeană, 600 MW.

40% din energia electrică a României provine din surse regenerabile.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. România va primi 29,2 miliarde euro până în 2026. 1,62 miliarde euro au fost alocate proiectelor energetice. România alocă 41% din valoarea totală a Planului măsurilor care sprijină tranziţia verde.

România are cel mai amplu sector energetic din Europa de Sud-Est în ceea ce priveşte capacitatea de generare instalată.

În calitate de lider al pieţei energetice regionale, România pregăteşte următorul val de dezvoltare către modernizarea sectorului său energetic în conformitate cu obiectivele europene pentru 2030. Finanţarea adecvată şi accesul la cea mai bună tehnologie disponibilă sunt o prioritate centrală.

România este al doilea mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, după Olanda.

România are una dintre cele mai scăzute rate de emisii/cap de locuitor din Uniunea Europeană, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb