Cea mai mare bancă niponă cumpără un portofoliu de la "Deutsche Bank"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 aprilie 2013

Cea mai mare bancă niponă cumpără un portofoliu de la "Deutsche Bank"

"Mitsubishi UFJ" preia credite imobiliare din SUA de 3,7 miliarde dolari

"Mitsubishi UFJ Financial Group" Inc., cea mai me bancă din Japonia, cumpără un portofoliu de credite imobiliare în sumă de 3,7 miliarde dolari de la "Deutsche Bank" AG - cea mai mare bancă germană -, ca să-şi crească operaţiunile pe segmentul împrumuturilor comerciale de pe Coasta de Est a SUA.

"Mitsubishi UFJ", prin divizia "UnionBanCal" Corp., va cumpăra un portofoliu de credite imobiliare comerciale de la "PB Capital" Corp., divizie a băncii germane. Tranzacţia este aşteptată să se finalizeze în cel de-al doilea trimestru din anul curent.

"Mitsubishi UFJ", care avea active de 218.800 miliarde yeni (2.200 miliarde dolari) la finele lunii martie, se extinde în afara graniţelor ca să compenseze cererea slabă de pe piaţa internă. Achiziţia este realizată în contextul în care rivalii europeni îşi reduc activele ca să obţină capital necesar alinierii la noile norme în materie.

Afacerea anunţată ieri vine după ce banca niponă a preluat, pe 3,8 miliarde lire sterline (5,8 miliarde dolari), în 2010, un proiect de finanţare al "Royal Bank of Scotland Group" Plc în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Aproape 35% din portofoliul înstrăinat de divizia "Deutsche Bank" este în New York. O proporţie de 9% se află în Los Angeles şi 8% în Chicago.

O parte din angajaţii "Deutsche Bank" se vor alătura "UnionBanCal", conform unor surse citate de cotidianul japonez Nikkei.

"Mitsubishi UFJ" ţinteşte achiziţii în SUA, după ce, în 2008, a cumpărat "UnionBanCal", iar anul trecut - "Pacific Capital Bancorp" din Santa Barbara.

"Mitsubishi UFJ" mai urmăreşte creşterea creditării în Asia. În decembrie 2012, banca japoneză a preluat, pe 740 milioane de dolari, 20% din "VietinBank" Vietnam. Totodată, banca şi-a exprimat interesul să cumpere o deţinere la "Bank of Ayudhya" Pcl din Thailanda, de la "General Electric" Co.

"Mitsubishi UFJ" avea un portofoliu extern de credite de 21.900 miliarde yeni la data de 31 decembrie 2012, cu 20% mai mare decât în 2011.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb