Pe 24 noiembrie, CEC a aniversat 143 de ani de existenta, documentul prin care era infiintata banca fiind semnat in 1864 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza.
De-a lungul vremii, CEC a beneficiat de sprijinul unor personalitati de seama apartinând elitei politice si economice românesti, atât în calitate de ministri ai Finantelor, de presedinti sau membri ai Consiliului de Administratie, cât si în cea de directori generali ai bancii. Astfel, institutia s-a bucurat de sustinerea permanenta a Ministerului Finantelor condus de personalitati ca Ion Strat, Petre Mavrogheni, Dimitrie A. Sturdza, Ion C. Bratianu, Menelas Ghermani, George C. Cantacuzino-Râfoveanu etc.
Printre personalitatile vremii care au facut parte din Comisia de Priveghere (cum se numea atunci) si din Consiliul de Administratie întâlnim prim-ministri, sefi de partide, senatori, deputati, mari avocati sau oameni de afaceri, cu mari responsabilitati in stat si in societatea româneasca, precum Ion Ghica (primul presedinte al CEC), Victor Slavescu (presedinte intre 1942-1947), Alexandru Tomoroveanu (director general intre 1941-1948), dar si Costache Balcescu, col. Nicolae Bibescu, Dumitru Bratianu, Dimitrie Cariagdi, Nicolae I. Lahovari, Alexandru Orascu, Alexandru B. Stirbei, Achile Zerlendi, Gheorghe Chitu, Ion I. Heliade Radulescu, Ion Poenaru-Bordea, Vasile A. Urechia, Ioan Vilacrosse, etc.
In prezent, CEC este una dintre bancile de top ale Romaniei, cu o activitate in dezvoltare si continua adaptare la noile standarde europene.