Clienţii în vârstă de peste 60 de ani vor avea prioritate, în intervalul orar 11:00-13:00, la realizarea operaţiunilor bancare atât la ghişee, cât şi la ATM-uri, în linie cu prevederile Ordonanţelor Militare, potrivit unui comunicat al băncii transmis luni AGERPRES.
"Vom asigura un nivel ridicat al disponibilităţii reţelei teritoriale CEC Bank, inclusiv un număr de 250 unităţi din mediul urban mic şi rural care vor fi operaţionale în perioada 8-14 aprilie a.c., astfel încât cei peste 400.000 de clienţi care îşi încasează pensiile prin CEC Bank să poată avea acces la disponibilităţi în numerar", a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte - director general al CEC Bank.
Potrivit băncii, la nivelul unităţilor au fost implementate o serie de măsuri pentru protecţia angajaţilor şi a publicului care includ: igienizarea zilnică a spaţiilor de lucru, distribuirea de materiale sanitare şi materiale de protecţie pentru personalul care lucrează cu publicul şi disponibilitatea dezinfectanţilor de mâini pentru clienţi, la intrarea în orice unitate a băncii.
Totodată, numărul de persoane prezente simultan în cadrul unei unităţi a fost limitat, astfel încât să se păstreze limita de siguranţă de 1,5 metri.
CEC Bank va asigura plata rapidă a pensiilor în conturile clienţilor, având în vedere starea de urgenţă şi apropierea sărbătorilor pascale. Banca va demara transferul către conturile clienţilor imediat după încasarea sumelor aferente pensiilor de la Casele Judeţene de Pensii.
CEC Bank este unul dintre cei mai importanţi plătitori de pensii la nivel naţional, cu peste 400.000 de astfel de clienţi. Banca este prezentă în 781 de localităţi, din care peste 60% în mediul rural. CEC Bank are cea mai extinsă reţea teritorială, cu 1.024 de unităţi şi 1.222 de ATM-uri la sfârşitul lui 2019. Banca are în prezent peste 2 milioane de clienţi, cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de 29,3 miliarde lei, la sfârşitul anului 2018.