CEC Bank este unul dintre principalii finanţatori ai agriculturii româneşti

D.T.
Bănci-Asigurări / 24 aprilie 2023

CEC Bank este unul dintre principalii finanţatori ai agriculturii româneşti

CEC Bank a înregistrat, în anul 2022, o evoluţie semnificativă în ceea ce priveşte finanţarea agricultorilor mici şi medii, creditele noi acordate crescând cu aproape 80% faţă de 2021, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, într-un clasament al segmentelor de business din agricultură finanţate de către CEC Bank, cultura mare (grâu, porumb) are o pondere însemnată, de peste 60%, din totalul finanţărilor din agricultură acordate de bancă, fiind urmată de sectorul de creştere a animalelor, cel de prelucrare a produselor, apoi cel de legumicultură şi pomicultură, cel de silvicultură şi sectorul piscicultură. Creditele acordate păstrează aceeaşi structură precum cea a segmentelor finanţate.

"CEC Bank a acordat agricultorilor mici şi medii, în anul 2022, credite noi în valoare de aproximativ 1,4 miliarde lei, în creştere cu aproape 80% faţă de 2021, valoare ce reprezintă aproape jumătate din totalul creditelor noi acordate de banca noastră agriculturii. Antreprenorii din agricultură au nevoi specifice, sezoniere iar băncile trebuie să ţină cont de modul de stabilire a ratelor, a garanţiilor sau de modul în care face analiza de bonitate a clientului", a declarat Bogdan Alexandrescu, director al Direcţiei AGRI din cadrul CEC Bank.

Ca tipuri de credite, cele pentru capital de lucru au fost cele mai solicitate, acestea fiind folosite, în general, pentru achiziţia de îngrăşăminte, dar şi pentru finanţarea activităţii curente. În cazul creditelor de investiţii, acestea au fost utilizate pentru achiziţia de echipamente. Dacă la cultura mare investiţiile înseamnă sisteme de irigat, combine, tractoare sau silozuri, în zootehnie investiţiile înseamnă, printre altele, şi sisteme automate de muls care monitorizează starea fiecărui animal. În domeniul procesării, investiţiile sunt orientate către construcţia de hale cu echipamente de tranşat, spaţii de depozitare, ambalare şi afumători iar în zona legumiculturii / pomiculturii, investiţiile au ca destinaţie depozitele de frig, echipamente de procesare sucuri, ambalare, etc.

CEC Bank susţine creşterea competitivităţii producătorilor locali, acordând credite şi pentru sisteme de irigaţii cât şi pentru realizarea de investitii complexe pentru închiderea ciclului de producţie şi obţinerea unei profitabilităţi mai mari pe kilogram de cereală/lapte/carne vândute, adaugă sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb