Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins cererea lui Călin Georgescu de a adopta măsuri provizorii în cazul anulării alegerilor prezidenţiale de către Curtea Constituţională a României, unde acesta fusese candidat. Potrivit unui comunicat oficial, decizia CEDO este definitivă şi a fost pronunţată în unanimitate.
CEDO a considerat cererea lui Călin Georgescu inadecvată pentru a fi abordată conform articolului 39 din Regulamentul său, care reglementează măsurile provizorii. Astfel, instanţa a hotărât că nu se încadrează în domeniul de aplicare al acestui articol.
Astfel, "Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis astăzi, reunindu-se în complet de Camera şi în baza unui vot unanim, sa nu indice nicio măsura provizorie în cauza Călin Georgescu c. România (cererea nr. 37327/24)", a fost motivarea Curtii.
Totodată, "Măsurile provizorii prevăzute de articolul 39 din Regulamentul Curţii (Rules of Court) sunt decise în legătură cu proceduri în fata Curţii, fără a influenţa orice decizie ulterioară privind admisibilitatea sau fondul cauzei. Curtea impune asemenea măsuri provizorii numai în cazuri excepţionale, când reclamanţii ar fi altfel expuşi unui risc iminent de vătămare ireparabilă", arată CEDO.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a analizat cererea lui Călin Georgescu, care invoca încălcări ale drepturilor sale fundamentale, inclusiv dreptul la un proces echitabil, dreptul la un remediu efectiv şi dreptul la alegeri libere, în contextul anulării procesului electoral al alegerilor prezidenţiale de către Curtea Constituţională a României.
Georgescu a solicitat măsuri provizorii pentru suspendarea efectelor acestei decizii şi reluarea procesului electoral, în scopul de a preveni un prejudiciu ireparabil asupra drepturilor sale şi ale cetăţenilor români. Totodată, a cerut ca Guvernul României să reia procesul electoral şi să adopte măsuri pentru remedierea prejudiciilor democratice.
"Curtea a respins cererea domnului Georgescu ca fiind în afara domeniului de aplicare al articolului 39 din Regulament. Luând în considerare cererea prezentată, împreună cu temeiurile şi motivele pe care aceasta se bazează, Curtea a decis, în conformitate cu practica sa bine stabilită, că cererea domnului Georgescu nu se referă la o vătămare ireparabilă în înţelesul articolului 39 din Regulamentul Curţii. Curtea a considerat că cererea este în afara domeniului de aplicare al articolului 39 din Regulamentul Curţii şi a decis să nu indice Guvernului României nicio măsură provizorie dintre cele solicitate."
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.01.2025, 16:30)
CEDO respinge DOAR regimul de urgenta,
a cererii lui Călin Georgescu în cazul anulării
alegerilor prezidenţiale, sa nu aburim prea tare,
pe cei fara cunostinte jurudice
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.01.2025, 17:28)
speranta comunistilor moare ultima.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.01.2025, 18:10)
speranta neomarxistilor a gastii Ursula Pfitzer,
moare ultima,in viitorul apropiat
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.01.2025, 18:19)
comunistii lui cg pot sa-si puna pofta-n cui!
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.01.2025, 21:39)
Cu un minim de cunoștințe juridice, Kremlin n-ajungea la CEDO.
Cizmarul comunist suferă de procesomanie, iar d-na aia supraponderală poate să rămână
la
gogoși.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.01.2025, 19:57)
Este clar ca nu are nicio sansa pentru ca ei au dat ordinul anularii alegerilor. CEDO va asculta de porunca stapanilor.