CEL MAI BUN PLASAMENT 9-16 FEBRUARIE Acţiunile "Turbomecanica" au crescut cu 15,19%

ADINA LATEŞ
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 18 februarie 2016

Acţiunile "Turbomecanica" au crescut cu 15,19%

Titlurile producătorului de componente de aeronave "Turbomecanica" (TBM) au preluat conducerea în topul creşterilor de la Bursa de Valori Bucureşti, înregistrând o apreciere de 15,19%, în perioada 9 ianuarie- 16 februarie, raportată la moneda euro.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a spus că saltul acţiunilor "Turbomecanica" vine în continuarea aprecierilor manifestate încă de acum două săptămâni, în baza comunicatului primit de la emitent, privind deciziile luate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor companiei, din 18 ianuarie. "La acea dată, cei de la Turbomecanica au hotărât să răscumpere maximum 10% din capitalul social la un preţ minim egal cu preţul din piaţă din momentul în care s-a produs achiziţia şi maxim de 0,12 lei/acţiune, urmând ca acele acţiuni să fie oferite salariaţilor pentru fidelizare", a afirmat Murgoci.

"Totodată, luni au fost afişate rezultale financiare ale societăţii, care sunt foarte bune, iar acest lucru a influenţat şi mai mult creşterea titlurilor TBM", a adăugat domnia sa.

"Turbomecanica" a încheiat anul trecut cu un profit de 3,64 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 3,5 milioane lei raportată în 2014, conform datelor remise luni Bursei de Valori Bucureşti.

Topul randamentelor a fost completat de acţiuni mai puţin lichide, precum "Artego", care au crescut cu 14,17% şi titlurile "Romcab" (+13,84%).

Acţionarii "Artego" Târgu Jiu (ARTE) au fost convocaţi, pe 12 martie, să decidă aprobarea unui program de răscumpărare pentru 10% din acţiuni, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Valoarea minimă la care urmează să fie dobândite propriile acţiuni este de 2,5 lei/acţiune, iar valoarea maximă este de 10,5 lei/acţiune. Răscumpărările se vor face în scopul reducerii capitalului social al societăţii, potrivit convocatorului citat.

"Romcab", companie producătoare de cabluri, conductori electrici, cordoane de alimentare şi cablaje electrice, a obţinut, în 2015, un profit net în valoare de 36,94 milioane lei, în creştere cu 133,21%, faţă de cel înregistrat în anul 2014, de 15,84 milioane lei, potrivit unui comunicat publicat, luni, pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Prin intermediul furnizorului de piese şi accesorii auto Sadalbari, omul de afaceri Zoltan Prosszer deţine 69% din acţiunile MCAB.

Per total, principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au rămas pe minus, în perioada 9-16 februarie, raportat la moneda euro, pe fondul evoluţiilor din pieţele străine.

În intervalul analizat, indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, a scăzut cu 0,35%, iar indicele extins BET-XT a coborât cu 0,59%. BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat şi el, cu 1,48%, cel mai bine din cadrul indicelui clasându-se titlurile "SIF Transilvania" (+0,42%).

Titlurile "Banca Transilvania" rămân cel mai bun plasament din BET şi BET-XT

Titlurile "Băncii Transilvania" (TLV) au înregistrat, în perioada menţionată, o apreciere de 4,68%, faţă de moneda euro, reprezentând cel mai bun plasament din indicele BET, dar şi din indicele extins BET-XT, în condiţiile în care aceştia au avut evoluţii negative.

"Banca Transilvania" (TLV) a obţinut anul trecut un profit net de 2,42 miliarde lei, incluzând câştigul din achiziţia Volksbank România, de 1,65 miliarde lei, iar activele băncii au urcat cu 32,6%, la 47,24 miliarde lei, din care creşterea organică a reprezentat peste 10%, potrivit rezultatelor preliminare publicate luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, titlurile "BT Index Austria ATX" au oferit un randament de 2,98%, în perioada 9-16 februarie, raportat la euro. Topul fondurilor a fost completat de fonduri cu venit fix, în condiţiile în care perioada analizată a fost dominată de volatilitate. Astfel, titlurile "FDI Carpatica Obligaţiuni" au crescut cu +0,67%, iar acţiunile "BT Obligaţiuni" au înregistrat un plus de 0,66%.

"BT Index Austria ATX" este un fond deschis de investiţii, investind în acţiuni cotate la Bursa de Valori de la Viena (Wiener Borse), minimum 85% din activele fondului urmărind să reproducă indicele ATX (Austrian Traded Index). BT Index Austria ATX nu poate investi in acţiuni din afara celor ce formează indicele ATX, potrivit informaţiilor de pe site-ul administratorului.

Pe piaţa bancară, Bancpost ar fi adus cele mai bune dobânzi, atât la depozitele în euro (+0,02%), cât şi la cele în lei (0,64%). În perioada analizată, aurul continuă să performeze, înregistrând o apreciere cu 2,32% faţă de euro, la cursul BNR. În acest interval, leul a crescut cu 0,6% faţă de moneda unică.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb