CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 11 IUNIE - 11 IULIE Avans de 5,27% pentru aur

Gabriela Mărăcineanu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 15 iulie 2014

Avans de 5,27% pentru aur

Radu Ciofu: "Uncia de aur a fost invers corelată cu dolarul"

Aurul a înregistrat o creştere de 5,27% faţă de moneda euro, în perioada 11 iunie-11 iulie 2014, ajungând până vineri, la 139,4511 lei/gram (la cursul BNR).

Radu Ciofu, analist financiar la "Admiral Markets", este de părere că evoluţia bună a aurului din ultima perioadă este strâns legată de aşteptarile pentru politica monetară a Statelor Unite ale Americii. "Uncia de aur a fost invers corelată cu dolarul", a declarat domnia sa.

Analistul apreciază că, în urmatoarea lună, va avea loc o stagnare sau chiar o scădere a preţului aurului, până la 1230-1240 dolari/uncie. "Pe termen de un an, ne aşteptăm la o creştere până la 1550 dolari/uncie", ne-a transmis Radu Ciofu.

În intervalul 11 iunie-11 iulie 2014, acţiunile "Impact" (IMP) şi-au adjudecat primul loc în topul creşterilor de pe Bursa de Valori Bucureşti, cu o evoluţie pozitivă de 25,02%. Pe locul al doilea s-au clasat titlurile "Retrasib" (RTRA), cu o creştere de 21,51%, urmate îndeaproape de cele ale producătorului de materiale de ambalare "MJ Maillis" Romania (MJM), care au avut un plus de 20,54%.

BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat, în perioada analizată, cu 0,55%, raportat la moneda euro.

Dintre cele zece companii, "Transelectrica" a înregistrat cea mai mare creştere (9,47%), titlurile BVB clasându-se pe locul al doilea (7,06%), pe locul al treilea în topul randamentelor, situându-se "OMV Petrom", cu o apreciere de 5,91%.

Indicele BET-XT, al primelor 25 de societăţi de la BVB, inclusiv SIF-urile, a crescut cu 1,20% între 11 iunie şi 11 iulie.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cea mai mare creştere, în perioada analizată, a fost raportată de fondul de investiţii "STK Europe", ale cărui unităţi au urcat cu 2,44%, faţă de euro. Topul fondurilor a fost completat de "Certinvest BET-FI Index" (2,42%) şi "Certinvest Short Fund" (2,28%).

"Certinvest Short Fund" este un fond de acţiuni cu strategie de investiţii short, ce îşi propune să realizeze profit prin operaţiuni care beneficiază de pe urma perioadelor de scădere a pieţelor de acţiuni sau a unora dintre emitenţi, conform site-ului fondului.

Indicele BET-FI, care arată evoluţia SIF-urilor şi a Fondului Proprietatea, a marcat o creştere de 4,32%. Pe primul loc în acest indice s-au situat titlurile SIF Muntenia (SIF4), cu un avans de 8,60%, urmate de acţiunile SIF Oltenia (+7,13%) şi SIF Moldova (+4,05%).

Depozitele bancare în euro au avut cel mai bun randament, în perioada 11 iunie-11 iulie 2014, la "Marfin Bank" (0,19%), iar cele în moneda naţională, la "Romanian International Bank", unde, totuşi, au consemnat scăderi de 0,19%, din cauza deprecierii leului cu 0,50% faţă de euro, în perioada analizată.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din nou IMPact? Din nou spun că este vorba despre o creștere ARTIFICIALĂ! Dirijată de IACIU! Care în ultima perioadă a tot cumpărat(numai ieri, 14 iulie 2014 a achiziționat 5.800.000 acțiuni la un preț extrem de apropiat de valoarea nominală). În plin scandal din presa germană. Titluri precum Mafia imobiliară, implicarea în mod necurat a HSBC în afaceri cu DORALY, , calificativele acordate României(țară condusă în stil mafiot)par să nu-l impresioneze pe IACIU. Dar nici pe MATEESCU care în calitate de director general IMPact a semnat fără nici o jenă un contract de antrepriză generală pentru GF2 cu firma în care deține 51% și este tot....DIRECTOR GENERAL! Pe sistemul noi centrăm, noi dăm cu capul! Să facem să fie bine ca să nu fie rău!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb