CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17 MAI - 17 IUNIE Acţiunile BRD, cel mai bun randament din BET

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 19 iunie 2014

Acţiunile BRD, cel mai bun randament din BET

Acţiunile bancare au intrat în topul randamentelor, în perioada 17 mai - 17 iunie, titlurile "Erste Bank" având a treia cea mai mare creştere dintre emitenţii de la BVB, 14,34%, în timp ce acţiunile BRD au oferit cel mai bun câştig din indicele BET.

BRD Societe Generale a avut în primul trimestru un profit net de 37,48 milioane lei, de 2,8 ori mai mare decât rezultatul din martie 2013 (13 milioane lei), pe fondul scăderii semnificative a costului net al riscului, care a compensat reducerea veniturilor din dobânzi.

Analiştii pun creşterea cotaţiei BRD pe seama rezultatelor pozitive din trimestru I, survenite după ce managementul şi-a arătat dorinţa de a «curăţa» bilanţul de creditele neperformante.

Erste Group a raportat pentru primul trimestru un profit net de 103,3 milioane euro, în scădere cu 41,6% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce activele nete au coborât cu 4,36%, la 203,9 miliarde euro, potrivit raportului financiar al băncii.

Topul randamentelor, în perioda analizată, este condus de acţiuni cu o lichiditate mai mică, "Electroputere" (EPT) şi "Turbomecanica" (TBM) şi, care s-au apreciat cu 31,35%, respectiv 29,11%.

Recent, "Electroputere" Craiova a lansat o majorare de capital de peste 80 milioane de lei. Prin această majorare, compania saudită Al - Arrab Contracting Company vrea să compenseze parţial creanţa de 68,7 milioane de euro (din care 10,3 milioane de euro dobânda) pe care în baza unor contracte de împrumut o are asupra societăţii.

Oferta publică primară presupune vânzarea unui număr maxim de 811.309.649 acţiuni nominative cu o valoare nominală de 0,1 lei. Perioada de subscriere este de 31 de zile, începând din 10 iunie 2014.

Indicele BET, care urmăreşte cele mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 5,35%, în perioada 17 mai - 17 iunie, iar indicele extins BET-XT a crescut cu 4,27%.

Indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, BET-FI a înregistrat o creştere de numai 0,93%, în perioada analizată.

Titlurile SIF2 Moldova au avut cea mai bună performanţă din BET-FI (+2,71%).

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cele mai bune plasamente au fost reprezentate de fondurile care urmăresc evoluţia indicilor bursieri.

Titlurile BT Index România ROTX au avut cea mai bună performanţă (+6,92%), fiind urmate de BT Index Austria ATX (+6,43%) şi ETF-BET Tradeville (+6,36%).

BT Index România ROTX este un fond deschis, investind predominant în actiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, minim 75% din activele fondului urmărind să reproducă indicele ROTX (Romanian Traded Index). Acest indice este un produs al Bursei de Valori Bucureşti deţinut în coproprietate cu Bursa de Valori din Viena.

BT Index România ROTX realizează plasamente şi în instrumente financiare cu venit fix în proporţie de maxim 25%.

Plasamentele în instrumente financiare cu venit fix sunt utilizate în vederea optimizării gradului de risc aferent investiţiilor în acţiunile cotate.

Nextebank a oferit, în continuare, cel mai bun randament al depozitelor în lei, de +0,82%, iar Marfin Bank, cel mai bun randament pentru depozitele în euro, de + 0,21%.

Aurul a scăzut, în perioada 17 mai - 17 iunie 2014, cu 1,17% faţă de euro, în timp ce leul s-a apreciat cu 0,51% faţă de euro.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb