CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 APRILIE- 6 MAI BRD, cea mai mare apreciere din BET

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 10 mai 2016

BRD, cea mai mare apreciere din BET

Acţiunile BRD au avut o creştere de 1,79%, în perioada 29 aprilie - 6 mai, acesta fiind cel mai bun randament din cadrul indicelui BET.

Grupul BRD a înregistrat un profit net de 73 milioane lei, în trimestrul I 2016 (faţă de 85 milioane lei în trimestrul I 2015), potrivit unui comunicat al băncii.

Rezultatul operaţional brut şi profitul net BRD au fost influenţate de înregistrarea în primul trimestru a întregii contribuţii anuale la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie, arată reprezentanţii instituţiei.

"Piaţa românească de creditare continuă să crească, însă într-un ritm moderat, susţinută de cererea de credite imobiliare şi de consum în lei din partea clienţilor persoane fizice, în timp ce creditele brute pentru companii dau primele semne de revenire. Dinamica anuală a depozitelor este în continuare pozitivă pe ambele categorii de clienţi", se arată în raportul recent al BRD.

Per ansamblu, piaţa de capital a înregistrat o scădere, în intervalul analizat. Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a scăzut cu 0,61%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a depreciat cu 0,9%, raportat la euro.

Cel mai mult a avut de suferit BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, care a scăzut cu 3,38%. În cadrul BET-FI, cea mai mică depreciere a fost cea a Fondului Proprietatea, cu 0,23%, faţă de euro, în perioada analizată.

Topul creşterilor de la BVB a fost condus de acţiunile companiilor din grupul Rompetrol - Rompetrol Rafinare (RRC) şi Rompetrol Well Services (PTR) -, cu aprecieri de 6,25%, respetiv 8,79%.

Evoluţiile vin după anunţul constituirii unui joint-venture între compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan - KazMunayGas (KMG) şi China Energy Company Limited (CEFC).

Ieri, însă, acţiunile RRC au fost suspendate de la tranzacţionarea pe Bursa de Valori Bucureşti, în condiţiile în care procurorii DIICOT au anunţat că au instituit sechestru de 3 miliarde de lei, inclusiv a acţiunilor Rompetrol.

Potrivit site-ului CEFC, compania chineză va plăti 680 milioane de dolari pentru achiziţia a 51% din acţiunile KMGI, fostul Rompetrol Group, angajându-se totodată să investească cel puţin 3 miliarde de dolari în următorii cinci ani.

Locul al treilea în topul aprecierilor a revenit acţiunilor "Electroargeş", după un plus de 3,18%, în perioada analizată.

Cea mai mare apreciere, pe segmentul fondurilor de investiţii, a fost creşterea cu 3,5% a titlurilor "Certinvest Tezaur". Topul a fost completat de "FDI Audas Pisactor" (+0,44%) şi "Raiffeisen Confort Euro" (+0,04%).

Cotaţia aurului a urcat cu 0,05%, în timp ce moneda naţională s-a depreciat cu 0,53% faţă de euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb