CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 MARTIE - 5 APRILIE Plus de 9,3% pentru "Prebet"

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 7 aprilie 2016

Plus de 9,3% pentru "Prebet"

Titlurile "Prebet" au înregistrat o apreciere de 9,3%, în perioada 29 martie - 5 aprilie, ocupând prima poziţie în topul randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti, fiind urmate de "Rompetrol Rafinare" (+7,51%) şi "Mecanică Fină" (+6,77%).

În decembrie 2015, compania chineză CEFC China Energy Company Ltd a ajuns la un acord pentru achiziţia a 51% din KMG International, care grupează rafinăria Petromidia, lanţul de benzinării Rompetrol, Dyneff Franţa şi celelalte firme din fostul grup Rompetrol, potrivit Reuters. Acordul face parte dintr-un pachet de tranzacţii ce totalizează 4 miliarde de dolari, semnat la Beijing şi care include înţelegeri între statul chinez şi cel kazah în domenii ca petrol şi gaze, telecomunicaţii şi energie nucleară, precizează sursa citată.

CEFC va prelua controlul KMG International, subsidiară a companiei petroliere kazahe de stat KazMunaiGaz, potrivit a două surse din cadrul CEFC citate de Reuters. Una dintre sursele citate evaluează KMGI, fostul grup Rompetrol, între 500 milioane şi 1 miliard de dolari.

În perioada analizată, indicii bursieri au înregistrat scăderi. Astfel, BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, s-a depreciat cu 0,57%, iar indicele extins BET-XT a coborât cu 0,42%. BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,4%, raportat la euro.

În cadrul indicelui Bet-FI, cel mai bine s-au plasat titlurile SIF1 Banat- Crişana, cu o apreciere de 1,38%.

Conducerea SIF1 Banat Crişana a completat convocatorul Adunării Generale a Acţionarilor din aprilie cu propunerea venită de la fondul "Business Capital for Romania Opportunity Fund" şi fondul de pensii NN, de distribuire a unor dividende, în cuantum de 80% din profitul pe anul trecut, adică 0,1098 lei/acţiune.

În cadrul BET, cel mai mult au crescut acţiunile "Banca Transilvania" (+1,97%), iar în indicele extins, locomotiva a fost "Conpet", cu o apreciere de 6,29%.

"BT Index Austria", cea mai mare creştere între fonduri

Pe segmentul fondurilor de investiţii, "BT Index Austria" a înregistrat o creştere de 1,44%, raportată la moneda europeană, fiind cel mai profitabil fond, în perioada analizată. Topul a fost completat de două fonduri din portofoliul BRD, respectiv BRD Index (+0,87%) şi BRD Acţiuni (+0,64%).

Aurul a mai recuperat din scăderile recente, însă a încheiat săptămâna 29 martie - 5 aprilie cu o depreciere de 0,3% raportată la euro, la cursul BNR. Totodată, leul a scăzut cu 0,08% faţă de moneda unică, în perioada analizată.

Pe piaţa bancară, Bancpost ar fi adus cele mai bune dobânzi, atât la depozitele în euro (+0,02%), cât şi la cele în lei (-0,04%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb