CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7-14 MARTIE 2016 Titlurile "Bursa de Valori Bucureşti", cea mai mare creştere din BET

A. L.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 16 martie 2016

Titlurile "Bursa de Valori Bucureşti", cea mai mare creştere din BET

Acţiunile "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB) au înregistrat, în perioada 7-14 martie, o apreciere de 6,37%, faţă de moneda euro, reprezentând cel mai bun plasament din indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate.

Florin Munteanu, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Acţiunile Bursei de Valori Bucureşti au atins un puternic nivel de suport din punct de vedere tehnic la 25 lei/acţiune, încă de la sfârşitul lunii ianuarie. După o tranzacţionare într-un interval restrâns şi în apropierea acestui nivel de suport, titlurile BVB au înregistrat un rebound semnificativ şi pe fondul unei epuizări a vânzărilor".

Domnia sa a adăugat: "Trendul general rămâne unul descendent, însă în măsura în care preţul acţiunii se va menţine peste nivelul de suport mai sus menţionat, ne putem aştepta la un revenire mai amplă".

Per total, BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 0,24%, raportat la moneda euro, iar BET-XT, al primelor 25 de societăţi de la BVB, inclusiv SIF-urile, a urcat cu 0,5%.

Indicele BET-FI a încheiat perioada analizată cu o creştere de 1,42%, tras în sus de aprecierea SIF3 Transilvania (+4,88%)

Conducerea SIF3 Transilvania propune un dividend brut de 0,02653 lei/acţiune din profitul pe anul trecut, adică distribuirea către acţionari a sumei de 57,94 milioane de lei.

Dividendul reprezintă un randament de 10% prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor SIF3 în anul 2015, conform emitentului.

Acţionarii SIF3 au fost convocaţi, pe 28 aprilie, la Adunarea Generală de Bilanţ, unde urmează să discute distribuţia de dividende, precum şi bugetul pe 2016 şi programul investiţional pentru anul 2016.

Titlurile "Turbomecanica" rămân în fruntea randamentelor pe BVB

Acţiunile "Turbomecanica" (TBM) au crescut cu 34,91%, faţă de euro, în perioada analizată, rămânând pe prima poziţie în clasamentul titlurilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Turbomecanica a încheiat anul trecut cu un profit de 3,64 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 3,5 milioane lei raportată în 2014. Veniturile societăţii au crescut în perioada menţionată cu 29,79% faţă de cele din 2014, ajungând la 69,66 milioane lei.

Turbomecanica este furnizor de componente şi reparaţii pentru industria aeronautică şi pentru alte domenii de înalt nivel tehnologic.

Podiumul este completat de acţiunile "Oltchim" (+16,89%) şi de titlurile "Bermas" Suceava (+14,56%).

Combinatul "Oltchim" Râmnicu Vâlcea a avut, anul trecut, un profit net preliminat de 2,308 miliarde lei, determinat de anularea datoriilor, de la pierderi de 459,32 milioane lei în anul 2014, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cel mai performant fond, în perioada analizată, a fost "FDI Audas Piscator", cu o urcare de 2,74%, urmat de "Index Austria ATX", cu o creştere de 2,03%, şi "Active Dinamic", cu o apreciere de 1,5%, comparativ cu moneda europeană.

Aurul a scăzut cu 2,31%

Aurul s-a depreciat cu 2,31%, raportat la euro, în perioada analizată, la cursul BNR.

La depozitele în euro, cel mai bun randament ar fi fost obţinut la Bancpost (+0,02%), iar un plasament în lei la aceeaşi bancă ar fi adus un minus de 0,07% raportat la euro, în condiţiile deprecierii monedei naţionale cu 0,11%.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb