CEL MAI MARE JUCĂTOR DE PE PIAŢA IMOBILIARĂ Primăria sectorului 1 vrea să cumpere 6.000 de locuinţe

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 4 septembrie 2008

Primăria sectorului 1 vrea să cumpere 6.000 de locuinţe

Primăria sectorului 1 a anunţat, recent, că doreşte să cumpere locuinţe de pe piaţa liberă pentru a putea rezolva problema chiriaşilor evacuaţi din casele naţionalizate şi a cazurilor sociale. Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, ne-a declarat: "Am ales această soluţie pentru că este cea mai rapidă şi pentru că numărul celor evacuaţi din casele naţionalizate creşte de la o zi la alta. Este greu să ridici locuinţe noi atât de repede. Nu găseşti terenurile necesare, iar termenul de execuţie este de peste doi ani. În maxim un an, avem nevoie de 2.000 de unităţi locative pentru a rezolva problema chiriaşilor. Vrem să cumpărăm imobile cu apartamente noi din zonele periferice ieftine ale Capitalei sau chiar din zone ieftine din localităţile adiacente. Nu vom face achiziţii în sectorul 1 pentru că proprietăţile sunt foarte scumpe".

Domnia sa ne-a precizat că piaţa a dovedit că apartamentele vechi sunt mai scumpe decât cele noi. Astfel că primăria preferă să negocieze un preţ bun cu investitorii. În total, primarul Chiliman a propus achiziţionarea a 6.000 de unităţi locative pentru a putea rezolva şi cazurile sociale. "Pentru persoanele cu probleme sociale nu excludem preluarea de cămine de nefamilişti pe care să re renovăm. Programul de achiziţie a locuinţelor se va întinde pe mai mulţi ani".

Edilul sectorului 1 este încurajat în acest proiect şi de faptul că tranzacţiile cu locuinţe din Capitală au scăzut puternic în ultimele luni, iar proprietarii, în lipsă de cumpărători, au scăzut preţurile şi sunt dispuşi la negocieri. Anul viitor, primăria va începe şi construcţia a 450 de apartamente sociale în zona Odăi.

Andrei Chiliman ne-a spus că nu are o evaluare a valorii necesare pentru cumpărarea celor 2000 de apartamente. Domnia sa susţine că fondurile bugetare vor fi alocate pe parcurs ce se finalizează negocierile: "Bugetul sectorului 1 este aproape cât al Primăriei Capitalei. Numai în 2008 acesta totalizează 12.000 de miliarde de lei vechi. Deci sunt fonduri suficiente şi pentru alte investiţii. Vrem să fim prima autoritate locală ce va rezolva problema chiriaşilor evacuaţi din casele naţionalizate".

La Primăria sectorului 1 sunt înregistrate, în prezent, peste 6.000 de cereri pentru obţinerea unei locuinţe, însă doar 1.488 de solicitanţi au depus documentaţia completă. Toate ofertele pentru vânzarea de locuinţe venite de pe piaţa liberă pot fi depuse, începând din această săptămână, la Registratura primăriei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb