Cel mai mare spital de psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă din ţară, focar COVID-19

Ana Felea
Miscellanea / 22 ianuarie 2021

Cel mai mare spital de psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă din ţară, focar COVID-19

Valul confirmărilor cu COVID-19 a cuprins din nou cel mai mare spital de psihiatrie şi măsuri de siguranţă din ţară, deşi la finalul anlui 2020 aici a fost închis şi ultimul focar de boală după ce zecile de pacienţi şi angajaţi infectaţi cu SARS-CoV-2 s-au vindecat. Din păcate, noi cazuri de boală au fost diagnosticate în urmă cu două zile, astfel că Direcţia de Sănătate Publică Buzău a declarat focar. Virusul a fost confirmat atât în rândul pacienţilor, cât şi al angajaţilor.

Carmen Scântei, medic epidemiolog DSP, a declarat: "Secţiile de Psihiatrie 1 şi 2 sunt secţii care se regăsesc la nivelul aceluaişi pavilion şi care comunică între ele. Focarul a debutat în data de 20 ianuarie când unul dintre pacienţi a prezentat simptome sugestive. S-au recoltat probe care au arătat că este infectat. A urmat supravegherea, izolarea contacţilor şi pe măsură ce alte persoane prezentau mici semne care indicau o infecţie s-au recoltat teste. Aşa am descopeit patru pacienţi şi doi angajaţi, respectiv două asistente".

Epidemiologul a explicat că pacienţii sunt testaţi la internare însă, cel mai probabil, persoana respectivă era într-o fază incipientă a bolii astfel că virusul nu a putut fi diagnosticat în urma testului făcut înaintea cazării în unitatea medicală.

Carmen Scântei a mai spus: "Ei sunt testaţi înainte de internare, dar probabil la unul dintre ei nu s-a putut depista infecţia de la internare, probabil a fost într-o incubaţie incipientă şi din cauza modului lor de comportament nu s-a putut elimina riscul acestei situaţii. Cele două secţii comunică între ele şi este foarte greu cu această categorie de pacienţi să păstrăze un regulament de funcţionare sau să impui reguli stricte. Sunt pacienţi cu afecţiuni neuropsihiatrice".

Niciuna dintre cele şase persone nu este internată într-o altă unitate medicală pentru tratamentul specific COVID-19, starea lor de sănătate fiind una stabilă.

În acest moment, în judeţul Buzău mai este activ un singur focar COVID-19, respectiv la căminul de la Smeeni. Acolo au fost depistate cu SARS-CoV-2 23 de persoane, atât bătrâni asistaţi, cât şi personal medical. Focarul însă va fi închis în acest weekend, trecând deja 14 zile de la momentul izbucnirii, timp în care toate persoanele infectate au avut o evoluţie bună.

Buzăul a ajuns la 8826 de bolnavi de la debutul pandemiei, dintre care 8229 s-au făcut bine, iar 239 au decedat. Vineri au fost diagnosticate cu noul coronavirus 29 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore. 14 pacienţi au fost testaţi în laboratoare private, iar un pacient într-o unitate sanitară din alt judeţ. Pacienţii nou diagnosticaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 86 de ani.

"Stăm foarte bine, numărul îmbolnăvirilor a scăzut. Asta înseamnă că lumea a înţeles ce înseamnă mască, ce înseamnă un comportament igienic şi distanţarea socială, că a început să se vaccineze şi efectele deja se văd. Alţii au trecut prin infecţia naturală şi au un fond de imunitate care îi apără, dar să nu-i excludem nici pe cei care evită să ne spună că sunt bolnavi", a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău, în timpul unei emisiuni la un post local de televiziune.

Vineri, 22 ianuarie, la Buzău, sunt în carantină la domiciliu 1118 persoane iar în izolare 249.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb