CELE MAI RENTABILE PLASAMENTE Unităţile fondului "Napoca" s-au apreciat cu 4,8% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 22 ianuarie 2004

Investitorii care au cumpărat în ultima şedinţă bursieră a anului trecut acţiunile "Azomureş" ar fi avut ieri cel mai mare cîştig lunar. Cursul mediu al acţiunilor, calculat în euro, a crescut cu 25,22%. Cei care au mizat pe acţiunile "Sicomed" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 19,7%.

Persoanele care au preferat cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi le-au cumpărat cu structura indicelui BET ar fi avut un randament real de numai 6,2%. Cîştigul a fost determinat de creşterea indicelui bursier, calculat în euro, ca urmare a aprecierii cotaţiilor acţiunilor băncilor. Portofoliul format cu acţiunile SIF şi cu structura indicelui BET-FI a adus un cîştig mai ridicat. Ca urmare a creşterii valorii indicelui, exprimată în euro, portofoliul lor valora ieri cu 9,08% mai mult decît la sfîrşitul anului trecut. Cei care au optat pentru un plasament cu grad de risc mai scăzut ar fi obţinut un maxim posibil de cîştig, de 4,84%, dacă optau pentru unităţile fondului "Napoca". Cei care au mizat pe unităţile "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 4,08%.

Persoanele care şi-au constituit în urmă cu o lună un depozit lunar în lei ar fi obţinut un cîştig maxim de 0,32% peste valoarea sumei investite, exprimată în euro. Cea mai bună dobîndă lunară a fost oferită de instrumentele de economisire ale CEC şi de "Finansbank". Cei care au ales un depozit lunar în euro ar fi avut aproximativ acelaşi cîştig, de 0,3%, cea mai bună dobîndă lunară fiind oferită de "Garanti Bank". Nu la fel de inspiraţi au fost cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei. Din cauza deprecierii leului în raport cu euro, economiile lor, exprimate în euro, valorau ieri cu 1,08% mai puţin decît în urmă cu o lună. O pierdere mai ridicată ar fi avut persoanele care au cumpărat obiecte din aur în urmă cu o lună. Scăderea preţului aurului, exprimat în euro, a dus la scăderea valorii obiectelor lor, exprimată în euro, cu 1,45%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb