CELEBRU ŞI CU MULTE PROBLEME Ronaldo, condamnat la 23 de luni de închisoare pentru evaziune fiscală

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 23 ianuarie 2019

Ronaldo, condamnat la 23 de luni de închisoare pentru evaziune fiscală

Faima nu te scuteşte de probleme. În cazul celebrului fotbalist Cristiano Ronaldo celebritatea îi aduce tot felul de necazuri. Atacantul echipei Juventus Torino a trebuit să se deplaseze la Madrid pentru a fi prezent la procesul în care a fost judecat pentru evaziune fiscală. Procurorii au cerut în cazul său o sentinţă de 23 de luni de închisoare şi o amendă. Portughezul s-a înţeles cu avocaţii săi să pledeze vinovat, el ajungând la o înţelegere de 18,8 milioane de euro cu autorităţile fiscale spaniole. Cererea şi înţelegerea au fost respectate. Ronaldo a fost condamnat la 23 de luni de închisoare şi amendat cu 18,8 milioane de euro pentru fraudă fiscală. El nu va fi încarcerat, deoarece pedeapsa este mai mică de doi ani de închisoare şi nu are cazier.

În urmă cu aproape doi ani, Cristiano Ronaldo a fost acuzat de fraudarea fiscului spaniol cu suma de 14,7 milioane euro. Secţia de delicte economice a Procuraturii provinciei Madrid a depus o plângere împotriva starului lusitan în faţa unui judecător de instrucţie, pentru patru delicte împotriva administraţiei fiscale, comise în perioada 2011-2014 şi care implică o fraudă de 14,7 milioane euro. Procuratura a argumentat că atacantul lui Real Madrid a profitat de o structură corporativă creată în anul 2010 pentru a ascunde de fiscul spaniol veniturile generate în Spania din drepturile de imagine, ceea ce reprezintă o neîndeplinire "voluntară' şi "conştientă" a obligaţiilor sale fiscale în ţara în care este rezident. La vremea respectivă s-a spus că fotbalistul riscă o amendă "de cel puţin 28 milioane euro".

Pe de altă parte, fotbalistul are în continuare probleme cu o acuzaţie de agresiune sexuală. Poliţia din Las Vegas a solicitat autorităţilor italiene ca fotbalistului să îi fie prelevate probe biologice pentru testarea ADN în cadrul anchetei cu privire la acuzaţiile de viol aduse de o americancă. Anchetatorii vor să vadă dacă ADN-ul jucătorului corespunde celui găsit pe o rochie a femeii, din perioada în care se presupune că a avut loc violul. Anul trecut, la 2 octombrie, poliţia din Las Vegas a anunţat că a redeschis ancheta privind acuzaţiile de viol aduse de o americancă de 34 de ani împotriva lui Cristiano Ronaldo. Reclamanta, Kathryn Mayorga, afirmă, într-o plângere depusă în statul Nevada, că Ronaldo a agresat-o sexual la 13 iunie 2009 şi a exercitat presiuni asupra ei pentru a semna un acord prin care nu putea discuta despre acest aspect.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb