"Cemacon" vrea să repornească fabrica din Zalău

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 septembrie 2014

Liviu Stoleru, directorul general al "Cemacon", ne-a declarat că repornirea propriu-zisă a producţiei în Zalău se va face în primul trimestru al anului viitor.

Liviu Stoleru, directorul general al "Cemacon", ne-a declarat că repornirea propriu-zisă a producţiei în Zalău se va face în primul trimestru al anului viitor.

Liviu Stoleru: "Trebuie optimizate soft-urile necesare producţiei şi făcute investiţii în zona de manipulare"

Producătorul de cărămizi "Cemacon" (simbol: CEON) doreşte să repornească, din luna februarie a anului viitor, linia de producţie de blocuri ceramice din Zalău, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Consiliul de Administraţie a decis să repună în funcţiune fabrica, în urma imposibilităţii de a face faţă cererii de marfă în perioada iunie-noiembrie 2014, dar şi datorită faptului că fabrica de la Recea a ajuns la nivelul maxim al capacităţii de producţie încă de la jumătatea anului acesta, ceea ce face ca în 2015 să nu mai existe altă opţiune de creştere a afacerii, se mai arată în comunicat.

Liviu Stoleru, directorul general al "Cemacon", ne-a declarat că repornirea propriu-zisă a producţiei în Zalău se va face în primul trimestrul al anului viitor, după ce toate demersurile tehnice, administrative şi juridice vor fi fost încheiate. "Principalele procese ce trebuie efectuate sunt legate de optimizarea soft-urilor necesare producţiei, dar şi de investiţiile ce trebuie făcute în zona de manipulare. Este nevoie de un update al liniei deja existente", ne-a mai spus domnia sa.

Directorul general al CEON a precizat că redeschiderea fabricii din Zalău vine în întâmpinarea cererii în creştere pentru noua gama de produse ale societăţii.

Pusă în funcţiune în 2008, după trei ani, în 2011, fabrica şi-a încetat activitatea. Anul trecut, "Cemacon" anunţa că vrea să vândă vechea linie de producţie din Zalău, pentru 7 milioane de euro.

"După inaugurarea fabricii noi de la Recea, în septembrie 2010, am ajuns la o capacitate foarte ridicată, astfel că funcţionarea liniei vechi din Zalău, care avea şi costuri mai ridicate, nu se mai justifică, declara Liviu Stoleru la acel moment.

Cemacon a obţinut în primul semestru un profit net de 2,27 milioane lei, acesta fiind, pentru companie, cel dintâi semestru cu profit net din ultimii trei ani.

Compania bugetase pentru prima jumătate a anului o pierdere netă de 3,74 milioane lei. În semestrul I din 2013, "Cemacon" a avut o pierdere netă de 4 milioane lei.

Cifra de afaceri a avut, în prima jumătate a anului, un avans de 41% faţă de anul anterior, în principal pe fondul vânzărilor de produse finite, precum şi cu aport dinspre vânzările de mărfuri.

CEON urmează să îşi majoreze capitalul cu 88.000.000 acţiuni, însă data de începere a subscrierilor nu a fost stabilită încă.

Recent, capitalul social al "Cemacon" a fost diminuat cu 25,7 milioane lei, la 525.796 lei, la câteva luni după decizia acţionarilor în acest sens. În aprilie, acţionarii CEON aprobaseră ca, ulterior reducerii capitalului, să aibă loc şi o majorare cu 88.000.000 acţiuni, având o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb