Centrul rus de Ştiinţă şi Cultură s-a deschis în Capitală

Alexandru Costea
Cultură / 16 mai 2015

Centrul rus de Ştiinţă şi Cultură s-a deschis, ieri în Capitală, la ceremonie participând şeful Agenţiei Federale ruse a Comunităţii Statelor Independente (Rossotrudnichestvo), L.N. Glebova, vicepreşedintele Institutului Cultural Român, Nagy Zoltan Mihaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, O.S. Malginov, deputatul şi preşedintele Comunităţii ruşilor lipoveni din România, Miron Ignat, reprezentanţi ai instituţiilor de stat şi a "opiniei publice" a celor două ţări şi diplomaţi ai Ambasadei.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, remis azi redacţiei, în discursul său, şeful Rossotrudnichestvo a menţionat că deschiderea Centrului doar după doi ani de la semnarea Acordului între Guvernul Federaţiei Ruse şi Guvernul României arată dorinţa oamenilor de a consolida şi extinde legăturile culturale şi umanitare. Ea a mulţumit părţii române pentru susţinerea ideii de deschidere a CRSC, subliniind că un astfel de format a relaţiilor este important pentru ambele părţi.

Adresându-se publicului, vicepreşedintele Institutului Cultural Român a subliniat că deschiderea Centrului este o componentă importantă a cooperării dintre Rusia şi România în sfera culturală şi factor pozitiv în relaţiile dintre cele două ţări.

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti a menţionat importanţa evenimentului şi a mulţumit ministrului Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, ministrului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu şi fostului ministru de Externe, Titus Corlăţean, care în iulie 2013 a semnat acordul de deschidere a centrelor.

Cu ocazia deschiderii Centrului rus de Ştiinţă şi Cultură la Bucureşti şeful Rossotrudnichestvo a donat câte un xemplar a ediţiei rare a Bibliei cu ilustraţii de artişti ruşi Bibliotecii Naţionale a României şi Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inca un cuib de spioni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb