Conducerea Certasig consideră că decizia luată de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) privind deschiderea procedurii de redresare financiară este una pripită, întrucât până pe 17 iunie, când a fost luată decizia, au fost viraţi 85% din cei 4 milioane euro cât reprezintă majorarea de capital decisă în 18 martie. Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) decisese, într-o şedinţă din săptămâna trecută, să deschidă procedura de redresare financiară pentru Certasig, considerând că aceasta companie este insolvabilă, potrivit datelor publicate în Monitotul Oficial.
"Nu avem niciun fel de probleme de solvabilitate şi, mai mult, am prezentat Comisiei toate documentele prin care dovedim acest lucru", a declarat directorul general al Certasig, Radu Frâncu.
El a explicat că, pe 18 martie 2008, acţionarii Certasig au decis majorarea capitalului social cu 4 milioane euro. Potrivit lui Frâncu, în 17 iunie 2008, ziua în care s-a luat decizia, Certasig a trimis către CSA extrasul de cont prin care atesta că până la acea dată au intrat în contul societăţii aproximativ 3,4 milioane euro, din cele 4 milioane euro, cât reprezintă majorarea de capital social.
"În mod normal, nu cred că va trece foarte mult timp până când CSA va lua în considerare documentele noastre şi va revoca măsura de impunere a procedurii de redresare financiară", a afimat Frâncu.
Potrivit directorului general al Certasig, decizia CSA are darul de a aduce serioase prejudicii financiare şi de imagine companiei.
"Trebuie să aşteptăm următoarea şedinţă a CSA pentru a primi un răspuns favorabil, dar răul făcut rămâne", a mai spus directorul general al Certasig.