Cetăţenii noştri pot călători în Turcia doar cu o carte de identitate

F.D.
Miscellanea / 22 mai

Cetăţenii noştri pot călători în Turcia doar cu o carte de identitate

Guvernul Republicii Turcia a luat o nouă decizie de a facilita vizitele în Turcia, una dintre cele mai populare destinaţii turistice pentru turiştii români, anunţând scutirea de viză pentru călătoriile turistice şi permisele de tranzit în Turcia, decizie care va avea efect imediat pentru cetăţenii români care deţin cărţi de identitate, conform unui comunicat de presă al Autorităţii pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Turcia (TGA).

Cetăţenii români vor putea călători în Turcia cu o carte de identitate, fără paşaport, doar în scop turistic. Această decizie se aplică indiferent de modalitatea de transport aleasă de cetăţenii români. Perioada de şedere permisă în scopuri turistice în Turcia va fi de 90 de zile la fiecare 180 de zile calendaristice.

Turcia este una dintre cele mai preferate destinaţii turistice de către turiştii români, datorită proximităţii geografice faţă de România, legăturilor culturale şi istorice adânc înrădăcinate şi dezvoltării relaţiilor economice şi politice dintre cele două ţări.

Numărul turiştilor care merg din România în Turcia a înregistrat o tendinţă de creştere în ultimii ani. În timp ce numărul turiştilor români care au vizitat Turcia în 2019 a fost de 763.320 de persoane, acest număr a ajuns la 886.555 de persoane în 2022 şi la aproape 1 milion în 2023.

Este de aşteptat ca interesul turiştilor români să crească şi mai mult odată cu această reglementare, care a fost făcută pentru a economisi din timpul necesar pentru eliberarea de noi paşapoarte şi pentru a elimina costul aferent eliberării paşapoartelor.

Potrivit statisticilor Ministerului Culturii şi Turismului din Republica Turcia, în 2023 Turcia a găzduit un total de 56,7 milioane de turişti internaţionali (+10% faţă de 2022), iar veniturile din turism au ajuns la 54,3 miliarde de dolari (+17% faţă de 2022).

Numărul de turişti români care au vizitat Turcia în 2023 a fost de 990.005 (+11,67% faţă de 2022). İstanbul, Antalya, sau Muğla (Bodrum, Marmaris, Fethiye) sunt printre cele mai apreciate regiuni de turistii romani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb