Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a finalizat procedura de licitaţie pentru reabilitarea a 21 poduri şi podeţe de cale ferată aflate pe raza Regionalei CF Galaţi, program cu o valoare financiară totală de 129,73 milioane lei, potrivit unui comunicat al companiei remis redacţiei.
Companiile desemnate câştigătoare pentru cele 4 loturi de lucrări sunt Asocierea Arcada SA - SC Daria Const SRL - SC Isaft Litoral SRL, cu o ofertă financiară finală în valoare de 18,46 milioane lei (fără TVA) pentru lotul I, Asocierea SC Confer Grup SRL - Tableros y Puentes SA - SC Radaria SRL, cu o ofertă financiară finală în valoare de 20,61 milioane lei (fără TVA) pentru lotul II, Asocierea Implenia Baugesellschaft M.B.H - Gdo Mov Impex SRL, cu o ofertă financiară finală în valoare de 27,42 milioane lei (fără TVA) pentru lotul III şi Asocierea Implenia Baugesellschaft M.B.H - Gdo Mov Impex SRL, cu o ofertă financiară finală în valoare de 37,63 milioane lei (fără TVA) pentru lotul IV, conform sursei citate.
Programul de reabilitare a celor 21 obiective feroviare, finanţat din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, are drept scop dezvoltarea reţelei feroviare din estul ţării, prin creşterea vitezei de circulaţie, a gradului de confortul şi îmbunătăţirea indicatorilor de siguranţă pe segmentele de cale ferată Zoiţa-Râmnicu Sărat, Gugesti-Cotesti, Râmnicu Sărat-Sihlea, Oneşti-Tg.Ocna, Borzeşti-Oneşti, Ghimes-Bolovanis, Asau-Ghimes, Asau-Goioasa, Focşani-Putna Seaca, Galaţi-Frontiera Reni, Mărăşeşti-Pădureni, Pădureni-Pufeşti, Oneşti-Tg. Ocna, Tg. Ocna-Cireşoaia.
La finalul perioadei legale de contestaţii, contractele de achiziţie publică pot fi încheiate şi semnate de ambele părţi (CNCF CFR SA şi ofertantul câştigător pentru fiecare lot).
"Reabilitarea podurilor şi podeţelor de cale ferată înseamnă creşterea vitezei de circulaţie, siguranţă şi confort, beneficii care vor reorienta opţiunile călătorilor şi ale operatorilor de marfă spre calea ferată", a declarat Marius Chiper, director general al CFR SA.
Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA - companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.