"China Development" şi "Commerzbank" - rivali în lupta pentru "Dresdner"?

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 august 2008

"China Development" şi "Commerzbank" - rivali în lupta pentru "Dresdner"?

"China Development Bank" concurează cu a doua bancă din Germania - "Commerz-bank" AG, pentru achiziţia "Dresdner Bank", divizia bancară a asiguratorului german "Allianz" SE, spun surse apropiate situaţiei, citate de presa străină.

"Dresdner Bank" este a treia bancă din Germania, după valoarea activelor.

"China Development Bank", instituţie care finanţează proiecte publice în ţara sa, a realizat demersurile necesare privind apropierea de "Dresdner Bank", spun sursele menţionate, care au refuzat să-şi dezvăluie identitatea pe motiv că nu sunt autorizate să facă publice dis-cuţiile dintre părţi. Potrivit surselor, "China Development" a fost interesată iniţial de divizia de valori mobiliare a "Dresdner", iar acum vrea să preia întreaga bancă, inclusiv operaţiunile retail. Persoanele citate susţin, însă, că lupta pentru "Dres-dner" va fi câştigată, totuşi, de Commerzbank".

"Dresdner Bank" ar putea valora până la 9 miliarde de euro (14 miliarde de dolari), potrivit "Merck Finck & Co.", ceea ce ar face ca achiziţia acestei instituţii să fie cea mai mare realizată vreodată în exterior de o societate din China. Potrivit surselor mai sus menţionate, şi "Banco Santander" SA din Spania este interesată de "Dres-dner", preluată de "Allianz" în 2001, în schimbul sumei de 23,3 miliarde de euro.

Analiştii cred că eventuala preluare a "Dresdner" de către un investitor din afara Europei de Vest ar putea genera o reacţie politică negativă. "Dresdner" are active de 500 de miliarde de euro, pes-te 1.000 de sucursale şi 6,3 milioane de clienţi retail.

Din mai 2007 până în prezent, companiile din China au cheltuit 19,3 miliarde de dolari pentru achiziţia de participaţii la "Blackstone Group" LP, "Morgan Stanley", "Barclays" Plc, "Fortis" şi "Standard Bank Group" Ltd.

Purtătorul de cuvânt al "Dresdner Bank", Martin Halusa, a refuzat să facă vreun comentariu privind cumpărătorul instituţiei. Nici purtătorul de cuvânt al "China Development Bank", Xu Fei, nu a făcut vreo declaraţie. La fel au procedat reprezentanţii "Commerzbank" şi "Banco Santander".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb