China, prioritate pentru CCIB

George Forcoş
Macroeconomie / 31 mai 2016

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat un Forum româno-chinez, eveniment prilejuit de vizita în Romania a unei misiuni de afaceri din R. P. Chineză, iniţiată şi coordonată de China Council for the Promotion of International Trade - Beijing Subcouncil (CCPIT Beijing).

Din delegaţie au facut parte reprezentanţi ai unor fonduri de investiţii, companii ce activează în domeniile energiei obţinute din surse regenerabile, industriei hoteliere, echipamentelor pentru încălzirea şi răcirea spatiilor industriale, comerciale, de birouri şi de locuit, firme de construcţii, investitori în proiecte IT, asociaţii culturale, reprezentanţi ai meşteşugarilor, firme interesate de agricultură ecologică, asociaţii de femei de afaceri, potrivit unui comunicat de presă al CCIB.

"Evenimentul organizat de Camera bucureşteană a constituit un bun prilej pentru oamenii de afaceri prezenţi de a dobândi informaţii verificate despre mediile de business din cele două ţări, dar şi despre modalităţile concrete în care CCIB sprijină companiile româneşti interesate să-şi exporte produsele şi serviciile pe piaţa chineză şi contribuie la atragerea de investiţii chineze în România", se arată în sursa citată.

Mihai Andriţoiu, vicepreşedinte CCIB şi preşedintele Secţiunii Comerţ a Camerei bucurestene, a punctat: "Românii sunt interesaţi de piaţa chineză, însă, cel puţin la început, au nevoie de ajutor. Acesta este unul dintre motivele pentru care, în luna octombrie 2012 am deschis la Beijing, cu sprijinul Ministerului român al Afacerilor Externe, o reprezentanţă a Camerei bucureştene. Datorită acestei structuri, companiile româneşti beneficiază de promovarea produselor şi serviciilor, de asistenţă şi consultanţă specializată pentru încheierea de contracte cu cei mai potriviţi parteneri, precum şi de studii de piaţă personalizate".

La rândul său, vicepreşedintele CCPIT Beijing, Zhang Gang, a scos în evidenţă buna colaborare a instituţiei pe care o reprezintă cu CCIB, în baza acordului de colaborare încheiat în anul 2011, forumul de la Bucureşti fiind un exemplu relevant. Prezentând membrii delegaţiei, şeful delegaţiei chineze a precizat că CCPIT Beijing reuneşte cele mai importante întreprinderi, asociaţii şi grupuri economice din capitala chineză şi are ca principale obiective: promovarea comerţului exterior, introducerea de tehnologii avansate, cooperarea tehnologică şi schimbul de informaţii între R.P.Chineză şi alte ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb