China şi-a instalat noul preşedinte

Ziarul BURSA #Internaţional / 15 martie 2013

Xi Jinping, noul preşedinte al Chinei, este considerat o persoană călduroasă, susţinând cu zâmbetul pe faţă alocuţiuni presărate cu ieşiri din tradiţionala "limbă de lemn" comunistă.

Xi Jinping, noul preşedinte al Chinei, este considerat o persoană călduroasă, susţinând cu zâmbetul pe faţă alocuţiuni presărate cu ieşiri din tradiţionala "limbă de lemn" comunistă.

Lumea catolică are un nou papă, China are un nou preşedinte, ambele alegeri fiind oficializate într-un interval de 24 de ore. Parlamentul chinez l-a ales ieri pe Xi Jinping preşedinte al Republicii. "Anunţ acum că tovarăşul Xi Jinping este ales preşedinte al Republicii Populare China", a fost anunţul făcut de Liu Yunshan, un oficial de rang înalt din cadrul Partidului Comunist Chinez ce prezida şedinţa Adunării Naţionale Populare (ANP). Xi Jinping, în vârstă de 59 de ani, îi succede lui Hu Jinato şi va fi secondat de Li Keqiang ca premier, a cărui desemnare de către ANP este prevăzută să aibă loc astăzi. Li Keqiang îl înlocuieşte în funcţie pe Wen Jiabao, ultimul prim-ministru chinez. Ales la conducerea PCC în cadrul Congresului al XVIII-lea, în noiembrie, calea lui Xi Jinping către preşedinţia Republicii a fost des-chisă în mod automat, toate organele de stat fiind supuse partidului comunist unic.

Xi Jinping va reprezenta de acum China la nivel internaţional. De asemenea, el deţine toate frâiele puterii în China, pentru următorii zece ani.Spre deosebire de predecesorul său, imediat ce a fost ales secretar general al PCC, el a preluat preşedinţia puternicei Comisii Militare Centrale, organul prin care Partidului Comunist conduce Armata Populară pentru Eliberare (APL). Prima vizită oficială în străinătate a lui Xi Jinping în calitate de preşedinte al Republicii este prevăzută, până la sfârşitul lunii, la Moscova, urmată de un turneu în Africa. Primul lider născut după fondarea regimului de către Mao Tse Tung, în 1949, el este fiul unui erou revoluţionar, fiind cunoscut din acest motiv şi ca unul dintre "prinţii roşii" ai nomenclaturii celei de a doua puteri mondiale. "În istoria recentă nu există o altă figură comparabilă care să cumuleze atât de multă putere" în atât de puţin timp, a comentat Willy Lam, un expert în politica chineză la Universitatea Hong Kong. În cele patru luni de tranziţie, Xi Jinping şi-a consolidat poziţia, dovedind, potrivit expertului în probleme chineze Jean-Pierre Cabestan, un "nou stil, dar nimic substanţial".

Xi Jinping este considerat o persoană călduroasă, susţinând cu zâmbetul pe faţă alocuţiuni presărate cu ieşiri din tradiţionala "limbă de lemn" comunistă. Soţia sa, Peng Liyuan, o cântăreaţă celebră avansată la gradul de general de armată, care se bucură de o popularitate enormă în China, mai mare decât a preşedintelui. Cuplul are o fiică ce se află, potrivit unor informaţii, la studii în Statele Unite, la Harvard, sub un nume fals. Secretul care îl înconjoară pe Xi Jinping a fost spart în iunie de către agenţia Bloomberg, care a dezvăluit averea colosală a rudelor sale. Ancheta jurnalis-tică a fost imediat cenzurată în China. Xi Jinping a adâncit singur misterul care îl înconjoară la începutul lui septembrie, când a dispărut fără nicio explicaţie timp de aproximativ 12 zile, suscitând un val de speculaţii cu privire la starea sa de sănătate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb