China va trimite trupe în Rusia pentru exerciţii comune la sfârşitul lunii august

F.D.
Internaţional / 17 august 2022

China va trimite trupe în Rusia pentru exerciţii comune la sfârşitul lunii august

Trupe chineze se vor deplasa la sfârşitul lunii august în Rusia pentru a participa la exerciţii militare comune, conduse de Moscova, şi la care vor lua parte de asemenea militari din India, Belarus, Mongolia şi Tadjikistan, a anunţat astăzi Ministerul chinez al Apărării, relatează Reuters şi EFE, conform Agerpres.

Participarea Chinei la aceste exerciţii comune "nu are legătură cu situaţia internaţională şi regională actuală", menţionează într-un comunicat ministerul chinez.

Moscova a anunţat cu trei săptămâni în urmă organizarea de manevre militare strategice în estul Rusiei, între 30 august şi 5 septembrie, sub numele de cod "Vostok 2022" ("Est 2022"), indicând că vor participa şi contingente din alte ţări.

La aceste exerciţii, care se vor desfăşura în 13 poligoane militare, aşa cum a comunicat Moscova, pe lângă trupele terestre şi aeriene ruseşti, vor mai participa contingente ale Armatei de Eliberare Populare Chineze (PLA, armata chineză), Indiei, Belarusului, Tadjikistanului şi Mongoliei, printre alte ţări.

Ultimele astfel de exerciţii datează din 2018.

Ministerul chinez al Apărării a declarat că participarea Chinei la exerciţiile "Vostok" face parte dintr-un acord anual de cooperare bilaterală cu Rusia.

"Obiectivul este aprofundarea unei cooperării pragmatice şi amicale cu armatele ţărilor participante, îmbunătăţirea nivelului de colaborare strategică între părţile participante şi consolidarea capacităţii de reacţie la diverse ameninţări în materie de securitate", se arată în comunicatul ministerului citat.

Cu puţin timp înainte de ofensiva armată a Rusiei în Ucraina în 24 februarie, Beijingul şi Moscova au proclamat un parteneriat strategic "fără limite".

Responsabili americani afirmă totuşi că nu au constatat livrări de echipamente militare chineze Rusiei sau un ajutor al Beijingului către Moscova în faţa sancţiunilor occidentale, conform agenţiilor de presă citate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Fac si chinezii ca si mujicii...se duc la exercitii militare in "mujicia" si acolo raman, la o "operatiune militara speciala de denazificare":-)

    1. Nu înțeleg de ce ești fi surprins?

      Americanii și NATO trimit echipamente de zeci de miliarde de dolari și mercenari în Ucraina. În același timp, americanii încearcă din răsputeri să dea drumul la un război în Taiwan. 

      Ai impresia că totuși chinezii sunt proști? Crezi că nu-și dau seama că dacă Rusia e învinsă de americani (și NATO) ei, chinezii, vor fi următorii pe listă? 

      Până acum, din punct de vedere militar, chinezii n-au făcut absolut nimic. Chiar și economic au fost rezervați în a umple golurile generate de retragerea firmelor occidentale din Rusia. Însă pe măsură ce americanii forțează nota în Taiwan și se bagă unde nu le fierbe oala, chinezii vor fi nevoiți să pună piciorul în prag. Iar cel mai simplu și mai eficient pentru ei e să-i asiste pe ruși atât economic cât și militar.  

      Exporturile chineze in SUA sunt 500 miliarde USD fata de 50 miliarde in Mujicia...China isi importa 80% din necesarul de hrana si hidrocarburi. Acum doi ani Trump a impus embargo la tehnologiile americane de varf pentru Huawei, si deja a cazut pe locul trei la produse de retea iar la terminale a iesit din primii cinci. Asa cum Mujicia este "benzinaria" europei asa china e doar "manufacturierul" care producee "in lohn". Deja firmele occidentale incep sa-si relocheze productia in alte state din Asia de Sud Est mai "prietenoase"..."Winter is coming" si pentru mujici si pentru chinezi

      N-ai idee despre ce vorbești.

      Pentru SUA, Rusia (sau mai bine zis exporturile Rusiei) sunt aproape irelevante. Ca atare încercarea (ratată) a SUA de a izola Rusia. Pentru restul lumii însă Rusia e foarte importantă. Dovadă că 85% din populația lumii tranzacționează liniștită cu Rusia. 

      În schimb, pentru SUA, China e tot atât de importantă ca și SUA pentru China. Pur și simplu, un eventual embargou pe care americanii l-ar încerca împotriva Chinei ar echivala cu un eveniment Zimbabwe nu doar în SUA ci și la nivelul întregului glob. Europa e deja pe chituci, după sancțiunile aplicate asupra Rusiei. D-apoi dacă și-ar dinamita și vânzările în China??? Îți imaginezi ce-ar însemna pentru Germania (deja în genunchi) dacă ar pierde accesul la piața chinezească de 1.4 miliarde de indivizi? Ai habar că 100% din panourile solare instalate-n Europa sunt produse în China? Sau că 80-90% din eoliene? 

      Pe lângă astea, trebuie să și gândești: dacă sancțiunile împotriva Rusiei (o țară nu foarte răsărită economic) au dat chix spectaculos, dezlănțuind o inflație nemaivăzută în ultimii 50 de ani, îți imaginezi ce-ar însemna pentru Occidentul supraîndatorat, tipăritor de zeci de trilioane, eliminarea Chinei - țară technological & industrial powerhouse? Gândește-te și că Occidentul e plin de fătălăi woke, preocupați să tragă pe nas, care se aruncă de la etaj datorită "depresiei" la primele greutăți. China are o populație de 1.4 miliarde de locuitori, muncitoare, obedientă, naționalistă care ar fi în stare să îndure greutăți inimaginabile unui fătălău progresist occidental. Păi chinezii ar fi în stare, folosind materiile prime venite din Rusia, să producă cel puțin 100.000 de drone militare pe zi la o adică. Dacă situația o cere. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb