Chişinăul acuză armata rusă că încearcă să recruteze cetăţeni moldoveni

G.D.
Internaţional / 15 aprilie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a acuzat ieri armata rusă că încearcă să recruteze cetăţeni moldoveni, transmite Reuters, care precizează că acuzaţiile vin la câteva zile după ce serviciile de informaţii ale armatei britanice evaluaseră că Moscova încearcă să îşi refacă forţele din Ucraina făcând recrutări inclusiv în regiunea separatistă Transnistria, conform Jurnal.md.

"Astfel de acţiuni nu sunt în spiritul păcii, nici pentru concetăţenii noştri, nici pentru familiile noastre. Astfel de lucruri sunt foarte periculoase şi trebuie să înceteze", a cerut ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

El nu a dat mai multe detalii, dar a spus că oficialii Ministerului de Externe de la Chişinău au întâlniri regulate cu ambasadorul Rusiei, iar poziţia Moldovei în această chestiune este cât se poate de clară.

Ministerul rus de Externe nu a răspuns deocamdată la o solicitare pentru a-şi spune punctul de vedere, iar agenţia Reuters precizează că nu a putut verifica imediat dacă armata rusă a încercat să recruteze cetăţeni moldoveni, transmite Digi24.

Pe de altă parte, tot ieri, adjunctul ministrului ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat că Rusia a masat trupe în mai multe zone, inclusiv în Transnistria, pregătindu-se de o "escaladare suplimentară" în Ucraina.

Luna trecută, Republica Moldova spunea că monitorizează situaţia din Transnistria, unde se află aproximativ 1.500 de soldaţi ruşi, dar că nu a observat schimbări semnificative de când a început invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

Autorităţile din Transnistria au negat luni că Rusia ar desfăşura pe teritoriul său pregătiri militare care să ameninţe Ucraina, iar Tiraspolul nu a comentat deocamdată afirmaţiile făcute ieri de oficialul ucrainean, precizează Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb