CHIŢOIU: "BĂSESCU A INTERVENIT PENTRU GHEŢEA" Băsescu susţine că intervenţia pentru Gheţea e constituţională

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 noiembrie 2013

Daniel Chiţoiu

Daniel Chiţoiu

Update 08:36

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ţării noastre, Bogdan Oprea, a făcut o declaraţie de presă în care explică faptul că intervenţia şefului statului pentru Gheţea este constituţională.

Domnia sa explică: "Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, confirmă că a avut o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, domnul Daniel Chiţoiu în data de 17 octombrie a.c. în jurul orei 15.30. În cursul acesteia, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a avertizat pe domnul ministru Daniel Chiţoiu să nu-l schimbe din funcţie pe preşedintele CEC Bank, domnul Radu-Graţian Gheţea, înainte de terminarea mandatului legal. Motivele pe care domnul preşedinte Traian Băsescu le-a invocat sunt următoarele: (1) - mandatul domnului Radu-Graţian Gheţea la conducerea CEC Bank expiră în anul 2014, iar întreruperea acestuia fără o motivaţie temeinică este de natură a crea neîncredere în instituţia bancară; (2) - domnul Radu-Graţian Gheţea deţine, în prezent, şi funcţia de preşedinte al Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor, funcţie rezervată numai directorilor de bănci. După înlocuirea pe criterii politice a conducerii EximBank, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a avertizat pe domnul ministru Daniel Chiţoiu că schimbarea din funcţie, nejustificată şi tot pe criterii politice, a domnului Radu-Graţian Gheţea este de natură să creeze neîncredere în sistemul bancar românesc. Intervenţia domnului preşedinte a fost făcută în baza Articolului 80, alin. (2) din Constituţia României".

---

Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, a declarat, ieri seară, că preşedintele Traian Băsescu l-a sunat pentru a-l "ruga" să nu-l schimbe din funcţie pe preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea.

"Da, m-a sunat, dar nu acum, ci acum două-trei săptămâni", în condiţiile în care se discută procedura de schimbare a statutului CEC, a menţionat Daniel Chiţoiu.

"Cred că domnul preşedinte Gheţea a dat fuga la domnul preşedinte Băsescu să ceară sprijinul pentru a nu fi schimbat în eventualitatea în care se va schimba sistemul de conducere la CEC Bank", a afirmat ministrul.

"M-a rugat...", a completat Daniel Chiţoiu, care a precizat că i-a transmis şefului statului că, în momentul în care se va lua decizia de schimbare a statutului CEC, se va face o evaluare a activităţii conducerii acestei instituţii.

"Dacă a performat, rămâne pe funcţie, dacă nu a performat, nu", a mai spus ministrul.

Premierul Victor Ponta a declarat la rândul său că a fost informat despre această discuţie şi că preşedintele a sunat astfel la un ministru pentru a pune "o pilă" pentru un şef de bancă.

Fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Personajul insalubru si ilegitim de la Cotroceni, face ce stie el mai bine: trafic de influenta. Dupa ce fie-sa a luat un flecustet de un meleon de ieuro "pe persoana fizica" cu incalcarea tuturor reglementarilor in vigoare, omu' s-a simtit dator sa-l sprijine pe personajul cu ghiul. Mi se pare corect, trebuie sa ai grija de slugile credincioase.

    1. Pile, cunostinte, relatii ?

      Nepotism ? 

      Trafic de influenta ? 

      Presedintele a recunoscut in fata camerelor de luat vederi ca de fapt el este beneficiarul creditului iar Ioana este de fapt o interpusa pentru ca presedintele avea salariul pe stat prea mic si nu putea CEC-ul sa-i dea creditul . 

      Nici macar presedintele statului nu poate sa ia un credit de 1.000.000 euro de la singura banca de stat avand un om pus acolo la conducerea CEC-ului ! 

      Chitoiu sa faca denuntul la DNA cum a facut Vulpescu ! 

      ANI ai ceva de spus ?

      Se va autosesiza DNA, în cazul traficului de influenţă, în favoarea lui Gheţea de la CEC, cel cu un pachet salarial lunar de 100000 RONI? Sau legea se aplică doar pentru căţei? Nu e bine, D-na Kovesi!

      draga Echitate spune-mi te rog care este necesitatea stringenta de a avea printre altele un sistem dualist la BCR. Trebuie chiar sa fie totul in tara noastra DUAL?Eram de parere ca este doar un apanaj al executivului atunci cand trebuie sa emita o parere si ar trebui sa tina cont si de apartenenta la legislativ. Cel mai bun exemplu este fanionul pietei de capital romaneasca FOndu Proprietatea----ESTE tot DUAL? Singura fapta duala este cea care sta scrisa in guvernanta unde se spune ca se implementeaza IFRS, da aceasta nici macar in AGA nu este binecuvantata. Astept raspunsul la casuta postala MCV

      Creditul a fost luat pe 9 sep, iar discutia intre Basescu si Chitoiu a avut loc pe 17 oct. Unde e pila?

      Copp cred ca tu faci trafic de influenta... 

      Dupa cum se citeste, basescu a trimis o avertizare, nu o rugaminte. Sigur ca poti rastalmaci. Ce treaba avea basescu? Aceeasi pe care a avut-o ponta ieri in parlament cand a cerut comisie parlamentara. El cine e sa transporme parlamentul in instanta juridica? Caci motivatia data este putin penibila si neavenita...

    va rog frumos mergeti si vedeti filme cu puternic caracter educational. Voi nu ascultati nimic din ce zice domnul Comandant de Cursa Lunga ---I'M ALWAYS BACK'. Nu are si domnia sa un pic dreptul sa se joace ca de la bunic la bunic, cand se intalneste in parc si sta de vorba pe sau despre o banca cu neica Treichl. Cum zice romanul blajin noi iertam , dar nu uitam :-) O scurta aducere in revista: 09.12.2011 Bruxelles vant puternic seful sta pe punte si spune: in 2015 intram in zona euro. Bucuresti 12.12.2011 bunicul Mozart declara doar niste brute ar indura asemenea impovarari financiare. Atunci s-a rupt filmul pentru ca in reclama pentru 3 Wetter Taft nu mai s-a putut spune ca frizura tine deoarece s-a schimbat tura la frizerie inainte de timpul regulamentar, ba unii chiar au facut reclamatie ca domn frizer ar fi scurtat un perciune stang in favoarea celui drept. Sincer pentru mine am o mare bucurie sa aud ca acum pot in sfarsit sa am unde sa munces si alaturat va trimit un CV al meu pe care l-am publicat de mult cu amabilitatea domnului Make insa nu am primit nicio oferta. Poate acum voi gasi si eu ceva pe speschialitatea mea. Va pup si nu uitati sa aveti grija de banii dumneavoastra, altfel ma voi ocupa personal de acest lucru,bineinteles potrivit dictonului prietenul la nevoie se cunoaste. Tausend kisses, MCV......4. Zapada inocentei noastre

    (mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 20.02.2012, ora 18:19) 

    Fulgii ca neaua cadeau molcom, 

    Sufllete goale strigau sunt totusi om, 

    Si totul pare doar un basm, 

    Si realitatea un marasm,/ 

    Incerc acum sa ma ridic, 

    Sa fac un pas , doar unul mic, 

    Eu cad prea des, gandesc din nou, 

    Sunt totusi cel mai mare bou/ 

    Ma las la jug sa ma inhame, 

    Flamand de munca si de bame, 

    Flacaii toti in cor ranjesc, 

    Iar fetele doar chicotesc/ 

    Incep sa ar si sa suspin, 

    Sa fie viata doar un chin, 

    Sa fie fericirea chiar sii un strop, 

    M-as bucura ca de potop,/ 

    Incep sa plang ca sa inteleg, 

    Misterul pildei din baltag, 

    Cu Sadoveanu si ai lui drepti, 

    Par cei de azi niste inepti/ 

    E seara acum si glia-i gata, 

    Hectarul de pamant si toaca, 

    Care a incetat sa mai suspine, 

    Sa ne aminteasca de Rovine./ 

    E timpul totusi sa ne urnim, 

    Sa incercam si sa vorbim, 

    Sa fim mai blanzi , sa fim mai buni,

    Le spune un bou la oameni buni.  

    buna gluma cu base agricultor!! e doar un nou episod dintr-o viitoare "vanzare anterioara"!!...cine dracu isi inchipuie ca notarita lu' tata va plati 30 ani creditul la cec cate 30.000 ron/an? punem pariu ca in maxim 6 luni se va gasi un "agricultor profesionist" care va cumpara tarlaua lui base pe un purcoi de bani, se va plati apoi creditul la cec si clanul base va fi mai bogat cu cateva sute de mii de euro? ca doar a exersat chiorul cum vine treaba de pe vremea pamanturilor cumparate si vandute cu casuneanu.

    1. maka, si tu esti fiul adevaratei mama Omida? Esti bun!. Ne zici si noua numerele la loto 6/49 din Ungaria, Franta si Germania? ai face un bine natiunii, Ca asa ar creste PIB, nu am mai avea nevoie de locuri de munca, si ponta ar ramane la guvern 1000 de ani...

      sigur gicuta tata!!....pui tu mana pe cartea de kama sutra, iti alegi de acolo 6 numere si apoi le joci cu iubita, nevasta, amanta.....dupa posibilitati!!....o sa fii zeul lor cu astea 6 numere legate!! daca nu ai cu cine le juca, pui mana si le joci singurel!!...ai grija sa nu fii cu parintii acasa in cazul asta, sa nu te prinda in flagrant. sa-mi scrii daca ti-au iesit. daca nu, mai incerci si saptamana viitoare!! la cat mai multe numere gicuta tata!!

    Acest domn (a se citi g***i) a spus intr-un interviu ca pe el nu il intereseaza faptul ca o persoana care a luat un credit pe 10 ani intra in somaj. Daca acea persoana va munci din nou creditul sau se va relua. Luand in considerare ca in Romania creditele se luau cu 5 % + 15% diferenta curs valutar nu imi ramane decat sa constat ca marinarul e lupul la oi. In plus banca in 5 ani isi recupereaza credit acordat.

    ca debitorul este in somaj 

    e buna tare asta cu "performarea". Daca ne uitam ce lichele ordinare a pus USL-ul peste tot, singura performera pare a fi d-soara de la institutul Hurmuzachi. E=adevart, Ghetea niciodata nu va putea performa ca duduia! Mai revedeti pozele ei...

    Asa-i domnul Presedinte, curat constitutional. De incest ce ne puteti spune? Ala cum e?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb