CIOFU, PSD:  "Am votat pentru familia formată dintre un bărbat şi o femeie"

A.C.
Politică / 9 mai 2017

Tamara Ciofu (Sursa foto: Facebook)

Tamara Ciofu (Sursa foto: Facebook)

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunţat astăzi că a votat îmrepună cu colegii de la PSD pentru adoptarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României prin modificarea articolului 48 din legea fundamentală, care defineşte familia, potrivit unui comunicat de presă.

Parlamentarul botoşănean a susţinut înlocuirea termenului ''soţi'' cu sintagma ''bărbat şi femeie'', aşa încât aliniatul 1 al articolului 48 să aibă formularea: ''Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor''.

Ciofu a declarat: "Consider că numai prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie se poate asigura formarea familiei şi perpetuarea societăţii şi culturii noastre. Apreciez că familia este nucleul de bază prin care un bărbat şi o femeie pot să dea naştere, să educe şi să pregătească pentru viaţă un copil. În absenţa acestei legături nu putem să vorbim de o societate sănătoasă care să pună pe primul loc creşterea natalităţii şi dezvoltarea normală a fiecărui individ".

Camera Deputaţilor a adoptat, în şedinţa de marţi, 9 mai, propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României prin modificarea articolului 48 din legea fundamentală, care defineşte familia.

Deputatul PSD a adăugat: "Am dat acest vot pentru definirea familiei dintre un bărbat şi o femeie pentru că vreau să trăiesc într-o societate în care să asigurăm stabilitate pentru creşterea copiilor şi o educaţie bazată pe integritate şi sănătate morală. Toate aceste principii deosebit de importante pot fi realizate numai în cadrul unei familii care se formează în urma căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie. În absenţa acesor valori există riscul să dispară functia principală a fiinţei umane, de procreere, prin care se asigură perpetuarea omenirii".

Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi", însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Astfel, iniţiativa prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie".

Camera Deputaţilor a adoptat cu 232 voturi "pentru", 22 de voturi "împotrivă" şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei.

Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Potrivit sursei citate, proiectul urmează să fie dezbătut la Senat, cameră decizională în acest caz. În cazul adoptării şi în plenul Senatului, legea constituţională trebuie promulgată de preşedintele Iohannis, după care se va organiza un referendum în care cetăţenii vor decide dacă se modifică sau nu Constituţie Pentru validarea referendumului este necesară o prezenţă de minim 30%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb