Ciolacu: "Este o problemă cu numărul mare de urşi în acest moment"

F.D.
Miscellanea / 12 iulie

Ciolacu: "Este o problemă cu numărul mare de urşi în acest moment"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că, în prezent, în România, există o problemă cu numărul mare de urşi, iar, după ce va fi adoptat proiectul de lege în domeniu în Camera Deputaţilor, ministrul Mediului va explica următorii paşi pe care urmează să îi facă pentru a ţine aceste animale departe de zonele turistice, relatează Agerpres.

"Am discutat cu preşedintele Camerei Deputaţilor, ştiam că există un proiect în Parlament şi este un amendament făcut de domnul Tanczos Barna, ştiţi foarte bine că la Senat unii au votat, unii nu au votat. Domnul Simonis a avut această discuţie cu partenerii de guvernare să creăm majoritate să votăm şi în Camera Deputaţilor, nu s-a ajuns la un acord, dar, între timp, ne-am asumat ţinând cont de această tragedie. Acea lege trebuie să treacă. Domnul Simonis imediat a convocat Parlamentul luni în sesiune extraordinară", a afirmat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a fost întrebat dacă această lege este suficientă pentru a nu se repeta tragedii precum cea de acum două zile, când o tânără a murit după ce a fost atacată de un urs.

"Nu. Va trebui implicare foarte mare a Romsilva, AJVPS-urile, ministrul Mediului, dar am văzut că el va urma pe baza acestei legi să emită nişte ordine de ministru. În zonele cu astfel de pericole, în zone turistice trebuie intervenit. Nu putem nici să intervenim... fiecare vânător îşi ia puşca de acasă şi plecăm sau un primar spune când se împuşcă ursul, adică trebuie să avem un pic de logică. (...) Sunt prea mulţi urşi. Ei când sunt foarte mulţi într-o singură zonă devin animale dominante şi celelalte animale migrează. Normal că rămân fără mâncare şi atunci coboară, fiind animal dominant. (...) Este o măsură rapidă, nu poţi să rămâi expus în zonele turistice. Să vedem aglomeraţiile exacte, în zonele mai ales expuse, cu turişti. Ministrul Mediului va ieşi după votul de luni şi va explica paşii următori pe care trebuie să îi facă", a menţionat prim-ministrul.

Marcel Ciolacu a precizat că îi pare rău că legea care urmează să fie adoptată luni de deputaţi a stat în Parlament şi nu a fost adoptată în sesiunea ordinară.

"S-au înmulţit mai mult (urşii - n.r.). În Austria nu mai sunt urşi pentru că sunt pârtii şi nici nu îşi doresc urşi. În Italia nu mai sunt urşi, e unul care trece Alpii, fiindcă sunt sute de kilometri de pârtii. Normal că s-au aglomerat în zonele nepopulate urşii, că sunt animale, fug de oameni, în principiu, ei atacă când sunt flămânzi. Nu toţi urşii sunt criminali. Este o problemă cu numărul mare de urşi în acest moment", a transmis premierul.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. pt ca e o problema mare cu defrisarile

    1. Iohannis da tunuri cu armament, pe buzunaru romanului, Ciolacu plimb ursu prin țară

      Iohannis da tunuri cu armament, pe buzunaru romanului, Ciolacu plimb ursu prin țară

      La asa politicieni, asa tara...

    Problema cea mai mare e clasa politica, nu ursii, nici rusii.

    De ursii din politica e vorba?!

    Activam “referendulul”….?! 

    :)  

    s c c r e t 

    in multe state ursii au disparut pentru ca a existat un alt “animal” dominant de “prada”… iar prezenta lui a sus la scaderea oei diaparitia ursilor in regiuni.

    Omul este animalul suprem dominant de prada… de multe ori se ataca el cu el si specie cu specie ori natii diferite… cred ca tot de “foame”… ori de “megalomanie” sau instinct … 

    s c c r e t 

    Pai a mai fost o problema cu prea multi parlamentari...s-a votat si un referendum.

    Dar problema ca sunt multi speciali? 

    Ce facem eliminam doar ursii?

    Cu ceilalti cum facem? Ii votam si le marim pensiile speciale in continuare?  

    1. si ce pui in locul lor? ca dupa un an sa ii iei si pe aia ma “mumu”…?!

      s c c r e t 

    Numai niste cretini au putut sa fie de acord,sa creasca numarul de ursi de 3 ori,prin cresterea densitatii lor.Pana acuma,nu am auzit sa te intalnesti cu ursii pe valea Jepilor,care este un traseu turistic foarte circulat si nici stirea ca a fost vazut urs in apropierea Spitalului judetean din Targu mures.Sunt unii care profita de ei.Nu pot fi numiti decat escroci,sa sustiin in continuare ursii,dupa ce au omorit 26 de oameni.

    1. de ce nu spui propagandistule ca cei 26 de oameni au murit in 20 de ani , adica mai putini decat cei inecati cu sarmale la Craciun . nu mai vorbi de funie in casa spanzuratului adica de cretini ...

    cati oameni au murit din cauza ursilor ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb