Premierul Marcel Ciolacu l-a felicitat pe vicepremierul Cătălin Predoiu, dar şi pe toţi cei care au contribuit la "reuşita" operaţiunii antidrog de marţi, relatează Agerpres.
Prim-ministrul a menţionat, în debutul şedinţei de guvern, că în perioada următoare vor fi promovate acţiuni şi politici antidrog în instituţiile de învăţământ.
"Este un semnal clar că începem să destructurăm marile reţele de trafic de droguri. În paralel, voi promova alături de doamna ministru al Educaţiei acţiuni şi politici antidrog şi de prevenţie în instituţiile de învăţământ. Alături de domnul ministru dr. Rafila, ne concentrăm pe interveniţia în zona de sănătate şi recuperarea celor care, din nefericire, trec prin această traumă. În special, după cum bine ştiţi, foarte mulţi tineri", a spus Ciolacu.
Ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a adăugat că acţiunile MAI, ale Poliţiei Române pentru combaterea traficului de droguri şi a grupărilor de crimă organizată vor continua.
Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO
"Operaţiunea de ieri şi cele care vor urma nu sunt întâmplări. Acţionăm structurat şi planificat de luni de zile şi vom continua pe durată nedeterminată. Am alocat prioritar în lunile precedente şi voi continua să aloc resurse logistice, financiare şi umane pentru această luptă. Poliţia Română, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria sunt instructate şi vor continua să dea o ripostă fermă şi dură crimei organizate, traficului de droguri şi de persoane, migraţiei ilegale, cu respectarea tuturor prevederilor legale, dar ferm şi dur. Lege şi ordine. Este o luptă de durată. Drogurile şi clanurile pot fi învinse, dar prin efort naţional. Ministerul Afacerilor Interne îşi va face partea sa", a subliniat ministrul.
Predoiu a menţionat că ministerul va continua să aloce resurse şi va acţiona "pentru întărirea statutului celor care luptă" cu drogurile şi crima organizată.
De asemenea, ministrul a felicitat Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră şi le-a mulţumit poliţiştilor care au lucrat la operaţiunea de marţi, coordonatorilor acţiunii, Autorităţii Vamale şi DIICOT.
Doi bărbaţi au fost reţinuţi, marţi, pentru trafic internaţional de droguri, după ce procurorii şi poliţiştii au descoperit în Portul Constanţa cocaină ascunsă în aproximativ 15 tone de pulpă de fructe congelată provenită din Ecuador.
1. fără titlu
(mesaj trimis de ferencz în data de 25.09.2024, 14:04)
Lupta cu drogurile si crima organizata, este asamanatoare cu lupta pt. profitabilitatea Rompetrol
”Prin aceasta abordare, am reusit sa NU imi fac “prieteni” printre reprezentantii actionarului majoritar - KMG International, care s-au dovedit ca au o capacitate de “accesare” (pe cai oficiale) a structurilor statale, infinit mai mare decat a chiar reprezentatului Statului Roman”, spune Marius Mitruş, singurul remprezentant al statului, care s-a luptat pt. profitabilitatea RRC
Odata ce ajungi la un nivel, cu lupta ta pt. binele poporului, apare un apel telefonic, si iti spune sa te opresti, si ca esti nesemnificativ
Piata drogurilor este controlata de securitate.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2024, 14:09)
Lasati ceva si pentru dupa alegeri.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2024, 19:05)
4 ani dupa alegeri nu mai confisca nimic...
3. E bine
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2024, 14:18)
La cati politisti , jandarmi, procurori, are statul asta, daca exista dorinta, putere cu siguranta exista. Acum sa vedem si cazand capete din institutiile care ii protejeaza de ani de zile. Stim ca sunt, hai sa si vedem.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2024, 14:22)
Ciolacu baga capul in poza degeaba.
Periodic, politia mai captureaza ceva la pont, sai nu bata la ochi.
2016: 2 tone
2023: 1 tona
2024: acest transport 4 butoaie din 75, sub 800 kg
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2024, 15:21)
imi este si sila sa mai spun ceva ....
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2024, 15:44)
Pana acum 30-20 de ani, Romanii tineri sau batrani nu se drogau. Desi diazepam, alprazolam, distonocalm, rudotel si alte "medicamente " a caror posesie este considerata acum infractiune, se vindeau fara reteta, nimeni nu se droga. Insa, in Romania in ultimii 30 de ani, cei care aveau datoria sa previna situatia de acum, nu numai ca nu au facut nimic, ei au supravegheat, condus, controlat traficul de droguri si au asigurat "narcotizarea" copiilor nostrii care acum sunt probleme ale societatii. Acesti oameni sunt inca in viata si pot fi trasi la raspundere pentru ce au ( nu au ) facut . Cine stie cati bani din droguri au ajuns la sefii celor care trebuiau sa ne apere de flagelul drogurilor.
Lupta, destructurarea "marilor retele de trafic de droguri" va fi un fas daca nu se incepe cu ei, cu cei care stiau, care stiu care conduceau si conduc "invatamantul", consumul de droguri in scoli in jurul scolilor, in randul copiilor.
Si in privinta aceasta cu totii va faceti ca nu stiti un lucru evident; de acolo se incepe, acolo in jurul scolilor, in jurul "invatamantului" vanzarea si consumul de droguri a fost si este o activitate banoasa, controlata si condusa de "autoritati". Si atunci cu cine luptati voi?. Ce destructurati?