Ciolacu: "Reorganizarea sistemului bugetar se va face într-un timp record"

T.B.
Politică / 20 decembrie 2023

Ciolacu: "Reorganizarea sistemului bugetar se va face într-un timp record"

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că reorganizarea sistemului bugetar se va face într-un timp "record", dar nu se va realiza "inconştient", "pe colţul unei mese", conform agerpres.

Premierul a fost întrebat de ce a amânat cu şase luni reorganizarea instituţiilor statului, informează sursa citată: "Am spus ieri în discurs, cu adevărat, un pic acoperit. Am avut o singură greşeală, în loc de Coreea de Sud am spus Coreea de Nord, am văzut că m-aţi penalizat, mă bucur pentru acest lucru, pentru că, de aceea, există presă. Nu cred că puteam în decurs de trei săptămâni să termin reorganizarea sistemului bugetar, lucru care nu s-a făcut de 30 de ani, la fel ca la ANAF. În schimb, am promis foarte clar că voi începe de anul acesta. Am o promisiune cu Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii. (...) Sunt în transparenţă deja. Vă spun, numai la Ministerul de Finanţe erau 186 de acte normative la avizat. Trebuia să fac o organizare internă, administrativă a Guvernului şi veţi vedea şi avea o surpriză. Plăcută, din punctul meu de vedere. Această reorganizare se va face într-un timp record. Nu vreau să o fac inconştient, pe colţul unei mese", a explicat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Întrebat ce va face cu instituţiile de stat centrale sau locale care în momentul de faţă folosesc acest răgaz pentru a face modificări în organigramă doar ca să cosmetizeze această reorganizare, premierul a răspuns: "Nu vor avea timp", transmite agerpres.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Vad ca persista in a ne crede prosti....in perioada 2022 - 2023 PSDNL au angajat inca 30000 de bugetari si nu, nu medici, professori, pompieri...

    1. Au angajat ca apoi sa ii dea afara, iar in final sa ramana ca la inceput, dar cu sistemul bugetar “reformat".

      si cu pensiile speciale la fel, din gura se "zbat" sa le elimine, dar nu-i lasa ccr, pe cand de fapt in buget sunt sute de milioane numai pt cresteri pensii speciale, iar din 2025 mai intra o sarja de "speciali" psdnl, toti fostii primari

      hahahaa .. nu cred. sa fie ca la black friday oare? maresc pretul , il reduc, si voila, pretul redus la fel cu pretul vechi?

      asta nu inseamna ca as crede ca haur e mai bun. raul cel mai mic mi se pare psd la alegerile astea.

      Daca atât te duce capul atât faci.

      asta doar Firea prin cele 22 de SRL uri nou infiintate la Primaria Capitalei.

    ...

    Vrem dublări,sporuri de muncă periculoasă ptr munca la calculator,vrem mai multe zile libere,vrem pandemie,vrem bani pentru haine de serviciu,vrem mai multe tichete de vacantă.Dacă nu,ieșim și blocăm tot.

    "Reorganizarea sistemului bugetar se va face într-un timp record" numai "inconştient", "pe colţul unei mese" si pe "genuche" si totul va refula prin cresterea inflatiei si devalorizarea monedei.

    Asta in lipsa unei reforme administrative adevarate. 

    Legea salarizarii unice in sistemul administrativ central si local ramane in continuare o poveste de adormit copii. 

    Uite asa se pepetueaza discrepantele cum ar fi: angajatii anaf sunt (mult) mai bine platiti decat angajatii de la casa de sanatate sau de la casa de pensii. 

    Ce sa mai zicem de alesii locali, primari care isi voteaza si isi maresc lefurile dupa bunul plac, chiar si cu 30% asa cum a facut primarul PSD de la Crevedia, bonus dupa cele intamplate in afacerea GPL.

    Ce mai urmeaza? Tot asa, primaria de la Odorheiul Secuiesc ar putea sa-si creasca lefurile si primele de Craciun, asta dupa ce "Dorelul" secui si-a facut si el "treaba".  

    prin cresterea anuala a categoriilor de speciali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb