Citi: Întârzierea mare în formarea guvernului constituie un risc, toleranţa investitorilor e limitată

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 8 decembrie 2009

Întârzierile mari în formarea unui nou guvern sau alegerile anticipate constituie riscuri importante, consideră analiştii grupului Citi, care apreciază însă că probabilitatea pentru cele din urmă este mică, având în vedere că nu există suficiente motive pentru marile partide să recurgă la acestea, anunţă NewsIn.

"Credem că întârzierile mari în formarea unui nou guvern sau alegerile anticipate sunt riscuri importante. În privinţa celor din urmă, credem că probabilitatea este scăzută, având în vedere lipsa de motive importante pentru ca marile partide să recurgă la alegeri anticipate. Relaţia PDS-PNL faţă de PDL va juca un rol crucial în construirea contextului politic în România pe termen apropiat", spun economiştii de la Citi, într-o analiză publicată ieri.

Pe de altă parte, ei continuă să mizeze pe un scenariu de bază care ia în calcul un context politic mai stabil de la începutul anului viitor.

"Revenirea la normalitate în plan politic este un factor determinant pentru implementarea credibilă a programului cu FMI şi UE, care va promova disciplina fiscală şi va facilita realizarea reformelor structurale necesare în România", mai arată raportul Citi.

Analiştii subliniază că, "indiferent de structura noului guvern, investitorii vor monitoriza atent dacă evoluţia factorilor politici duce sau nu la întârzieri inacceptabile în efectuarea reformelor în plan fiscal".

"Pe măsură ce deficitul bugetar merge către 8% din PIB, toleranţa pieţei la derapaje fiscale sau la noi întârzieri în acordul cu FMI este probabil limitată. Considerăm însă că există, cel mai probabil, un consens în linii mari între principalele partide privind bugetul pe 2010 şi celelalte măsuri prevăzute în program", arată nota de cercetare publicată de Citi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb