"Citibank" România emite instrucţiuni de debit direct interbancar

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 ianuarie 2006

Citigroup a efectuat săptămîna trecută prima tranzacţie de debit direct din sistemul bancar românesc către o altă bancă participantă la sistemul electronic de plăţi. Tranzacţia Citigroup a fost procesată prin intermediul SENT (Sistemul Electronic de decontare pe bază Netă) al STFD - TRANS-FOND SA. Serviciul de compensare şi decontare a instrucţiunilor cu debitare directă, pus la dispoziţia sistemului bancar de către STFD-TRANSFOND la data de 1 iulie 2005, reprezintă un mare avantaj pentru companiile care au de primit în mod regulat încasări de la un număr mare de plătitori, cum ar fi cele din industria telecomunicaţiilor, asigurărilor, utilităţilor publice, electricitate, gaz, apă etc.

"Este un început în plăţile româneşti şi sperăm că serviciul va înregistra succes în viitor, avînd un potenţial valoros", a declarat Emil Ghizari, directorul general al STFD- TRANSFOND.

Noul sistem electronic de plăţi lansat de Citigroup în România, oferă o diminuare a costurilor de administrare a proceselor de colectare şi reconciliere a creanţelor, precum şi o eficientizare a activităţii financiar contabile. Serviciul este disponibil clienţilor Citibank România care doresc să colecteze în mod automat creanţe din conturile debitorilor deschise la alte bănci din România, şi care au activată opţiunea de debit direct în sis-temul de compensare automată.

Citigroup (NYSE: C), cea mai importantă companie internaţională de servicii financiare, care deţine 200 de milioane de conturi de client în peste 100 de ţări din lume, furnizează clienţilor, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru clienţi persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, asigurări, garanţii bancare si managementul investiţiilor. Printre numele de marcă majore reunite sub umbrela Citigroup se numără Citibank, CitiFinancial, Primerica, Smith Barney şi Banamex.

Citigroup este reprezentată în România de Citibank România S.A. din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare de înaltă calitate companiilor naţionale şi internaţionale, întreprinderilor mici şi mijlocii, sectorului public şi organizaţiilor non-profit. Citibank Romania S.A. are sucursale corporate în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Timişoara, Cluj, Braşov şi Sibiu. În anul 2003 a lansat divizia de credite pentru persoane fizice, Citifinancial şi numără pînă în prezent 11 agenţii dintre care 6 în Bucureşti şi 5 în ţară, respectiv în oraşele Braşov, Cluj, Galaţi, Ploieşti şi Constanţa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb