Citigroup: Forintul s-ar putea deprecia din cauza întârzierii împrumutului de la FMI şi UE

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 septembrie 2012

Forintul, a doua cea mai performantă monedă naţională faţă de euro din lume anul acesta, s-ar putea deprecia deoarece Ungaria se confruntă cu întârzieri în discuţiile pentru un împrumut de la FMI şi UE, au anunţat ieri analiştii Citigroup Inc, transmite Agerpres. Marţi, forintul s-a apreciat cu mai puţin de 0,1%, la 284,5 pentru un euro, extinzând câştigurile din 2012 la 11%, cea mai bună performanţă din lume după moneda din Chile. Randamentele pentru obligaţiunile guvernamentale pe 10 ani au crescut cu 0,03 puncte procentuale, la 7,375%.

După şapte luni de amânări, autorităţile de la Budapesta şi FMI şi UE au demarat în luna iulie a acestui an discuţiile pentru un împrumut, urmând ca acestea să fie reluate după vacanţa de vară. Înainte de reluarea discuţiilor însă, guvernul de la Budapesta trebuie să răspundă la lista de condiţii a creditorilor internaţionali. În plus, deocamdată FMI şi UE nu au fixat încă o dată pentru continuarea discuţiilor cu Ungaria.

Analiştii Citigroup consideră că planul de a taxa tranzacţiile Băncii centrale a Ungariei, aprobat în iulie, riscă să complice din nou negocierile cu FMI şi UE. "Este nesigur dacă negocierile se vor relua în septembrie. Investitorii vor fi probabil dezamăgiţi de ştirile din Ungaria în următoarele luni", a explicat analistul Citogroup Eszter Gargyan, care estimează că există riscul deprecierii forintului faţă de euro. Analistul adaugă că ar putea să nu existe progrese în negocieri pe termen scurt fără presiune din partea pieţelor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb